Gå til innhold

Tvangstanker


Gjest Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

jeg har hat tvangstanker om å drepe andre lenge,jeg er redd for å bare gjøre det!.En dag var jeg så redd at jeg skalv,også plutselig bare smilte jeg, uten å ville det.Da ble jeg redd for å drepe familien min uten å ville gjøre det.Vet du hvorfor jeg smite når jeg ikke ville det?.Tror du at det kan sje på samme måte med å drepe folk?.Jeg har aldri skadet noen før, og jeg redder altid insekter og dyr når de er i fare,men jeg er fortsatt livredd for å drepe andre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kjære deg.

Tvangstanker om skade og død rammer omtrent alltid snille og samvittighetsfulle mennesker. Det er noe med at angsten rammer der den rammer hardest.

Eksempler:

Snill og samvittighetsfull: Tvangstanker om å drepe familien.

Kjærlig mor: Tvangstanker om å drepe barnet sitt.

Helseangst / dødsangst: Tvangstanker om selvmord.

Glad i sin samboer/kjæreste: Tvangstanker om å skade vedkommende eller om du virkelig liker vedkommende.

Kunne fortsatt i det evinnelige men du ser nok poenget.

Tvangstanker kan føles utrolig ekte og det kan føles som du virkelig vil være aggressiv. Flere med "Harm OCD har sagt: Jeg føler meg som Djevelen! Jeg føler at jeg ikke lengre er glad i familien min. Jeg føler at jeg kunne drept! Men kjennetegnet er gjerne at du ikke ønsker å ønske det, hvis det ga mening. Du ønsker ikke å smile når du tenker på drap, og det skaper gjerne en god del angst (selv om angsten ofte avtar og du frykter at det er et tegn på at du liker tankene).

Du kan trøste deg med at det aldri har skjedd at noen har handlet etter sine tvangstanker. Sjansen er like lav som at en med høydeskrekk dør av fall fra et høyt sted. Uansett hvor ekte det virker.

Det er bare angsten som spiller deg et puss. Du trenger ikke ha dårlig samvittighet for slike tanker, for det betyr bare på en absurd måte at du er snill og vennligsinnet.

Endret av issomethingwrong
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har og tvangstanker, en blandingstilstand av OCD og schizofreni. Og jeg kjenner meg godt igjenn i din beskrivelse av tvangsmekanismen.

Det jeg har hatt best erfaring med er å vite att tanker er bare tanker. Jeg har hatt mange typer tvang, alt fra tvang om hiv til å være livredd for att jeg var pervers, til att jeg skadet samboer gjennom magisk tenkning.

Endret av Inner self
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...