Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Anonym bruker

Klumper i skjedeåpningen

Recommended Posts

Guest Anonym bruker

Hei!

Jeg er en 21 år gammel jente som har har oppdaget at jeg har noen klumper i underlivet, i skjeden og på innsiden av de ytre kjønnsleppene. De har samme farge som skjedeåpningen og de indre kjønnsleppene, og de danner ganske store ansamlinger av små og store klumper. Det kjennes ruglete når jeg stikker en finger inn i skjeden. Det har måttet kommet ganske plutselig, for har ikke oppdaget det før nå. Kan det være kjønnsvorter? Jeg har hatt ubeskyttet samleie med tre ulike partnere det siste halvåret. De klør ikke og gir meg ikke noe fysisk ubehag, men det ser ganske ekkelt ut, og vil være veldig sjenerende for meg hvis jeg ikke får de fjernet. Er også litt redd for om dette kan gi en risiko for å utvikle kreft i livmoren. Takk for svar!

Mvh Jente 21

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Lillemus

Det høres ut som kjønnsvorter ja. Ta deg en tur til legen og få det bekreftet, samtidig vil antagelig legen ta en celleprøve av livmorhalsen ettersom noen kjønnsvortevirus kan være opphav til kreft ja. Og ha ikke sex uten kondom før du har vært hos legen og fått bekreftet/avkreftet av det er kjønnsvorter. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mette Moen, Gynekolog

Beklager meget sent svar, men det forsvant i sommervarmen!

Det du beskriver høres egentlig ganske normalt ut. Kjønnsleppene inneholder rikelig med talgkjertler som kan ha ulik størrelse fra usynlig, knappenålhodestore til -i sjeldne tilfeller- som små erter. Skjedeveggen er normalt ruglete. Det kan selvsagt ikke utelukkes at det også er kjønnsvorter til stede, men de vil vanligvis ha en annen farge.

Se vedlagte henvisning hvor du også vil finne fargebilder

http://www.dermatologi.no/kjønnsvorter-hid-13.html

Hvis du fortsatt er i tvil er eneste løsning å få en lege til å vurdere det. Hvis du bor i en større by vil det ofte på sykehuset være en åpen poliklinikk for hudsykdommer hvor du kan bli undersøkt uten henvisning og utenom din fastlege, men det er ikke flaut å bli undersøkt for mulige vorter! Det er så vanlig.

Behandlingen av eventuelle vorter er utvendig pensling, de som evt er i skjeden fjernes ikke, de forsvinner av seg selv.

Du skal ikke være redd at det utvikler seg til kreft i livmorhalsen. Det finnes mer enn 100 typer av vortevirus, og noen øker risiko for livmorhalskreft, men vanligvis ikke de som gir vorter. Mer enn 80% av alle ungdommer blir infisert med vortevirus (HPV), og hos nesten alle forsvinner dette virus av seg selv.

Vennlig hilsen Mette H Moen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...