Gå til innhold

Hvorfor innsyn i journal?


Gjest Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

Ofte hører en at politiet vil ha innsyn i journal hos lege eller dps ang en person siktet i en straffesak. Hvorfor vil de egentlig det og hva bruker de slike opplysninger til? Er en som har slitt i en årrekke med psykiske problemer EUPF og umoden PF med paranoide tendenser. Siktet for to ganske små branner vedkommende forårsaket ved et uhell (sigarett noen måneders mellomrom) men sa selv fra om det og er lei seg for det og vil ta ansvar. Men vedkommende ble dessverre også siktet for en brann vedkommende umulig kunne gjort da h*n var et helt annet sted (bekreftet). Dessverre så er vedkommende tidligere dømt for små branner, men har lagt det bak seg så er selvfølgelig fortvilet over situasjonen.

Politiet sa de ville ha vedkommendes psykiske helse dokumentert, men trodde ikke sånt hadde noe å si for saken. Skal visst bli avgjort med tilståelsesdom og få bot så skjønner ikke hvorfor de da vil ha innsyn i journal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nils Håvard Dahl, psykiater

Politiets oppgave er også å beskytte samfunnet. Brannstiftelse er ekstremt alvorlig. Innsyn i journal kan si noe om faren for gjentagelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...