Gå til innhold

eggstokkreft


Gjest Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

Hei!

Hei!

født I1967, mensen har stoppet, har noe uregelmessig blødning, (jeg ser når jeg tørker meg) tok celle prøven hos fastlegen, normal. Tre forsøk ved IVF behandling, uten barn. Ellers har jeg god helse, ingen andre symptomer for eggstokkreft, må jeg være urolig for noe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Ut fra overskriften og spørsmålet kan jeg tolke at du er redd for at dine symptomer med uregelmessig/fravær av menstruasjon kan være tegn på kreft i eggstokk ? Jeg kan berolige deg med at det ikke er tilfelle.

Du er 47 år og nærmer deg overgangsalderen og da er det vanlig med uregelmessige blødninger som tegn på at noe er ved å skje. Første tegn er gjerne at syklus blir noen dager kortere, men fortsatt er regelmessig. Så kan det komme forsinkelse på en uke, og senere kan menstruasjonen hoppe over en måned eller mer. Når det har gått et år uten menstruasjoner hos en kvinne over 40 år, så regner vi med at hun har passert menopausen (sin siste menstruasjon). I løpet av dette året vil de fleste ha fått andre symptomer som hetetokter, nattesvette, dårlig søvn og evt hodepine, og evt. tørrhet i skjeden. Ved symptomer bør du diskutere evt behandling med din fastlege, evt få henvisning til gynekolog.

Så det med eggstokkreft. Det er en snikende kreftform som i tidlig stadium gir lite eller ingen symptomer. Litt endring i vannlatingen og lett press i underlivet kan være tidlige tegn, mens væskeansamling i buken som hovner opp ses i et senere stadium. Vi har dessverre ingen god metode til å påvise eggstokkreft i et forstadium eller i et tidlig stadium. Celleprøven (‘kreftprøven’) som tas hvert 3.år kan bare brukes til å påvise forstadier av livmorhalskreft.

Så mitt råd er å se det an og søke lege hvis det kommer andre plager eller hvis blødningene blir rikeligere, for det kan også skje i denne periode av livet med en viss ubalanse i hormonene.

Vennlig hilsen Mette H Moen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...