Gå til innhold

Hvordan hjelpe?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg har en venninne som holder på med et prosjekt på jobben. Hun er svært stresset for dette, og har også, slik jeg har forstått henne, fått kommentarer på jobben om at de ikke er fornøyd med det hun har gjort til nå. Hun tar dette fryktelig tungt, og jeg er usikker på hvordan jeg kan støtte henne på best mulig måte. Det skal være ferdig om to uker, slik at situasjonen løser seg på en eller annen måte da.

 

Jeg var hos henne i går med litt middag, for å minne henne på å spise og forsøke å roe henne litt ned. Når det gjelder det faglige har jeg ingen kompetanse, slik at der kan jeg ikke hjelpe noe. Jeg synes det er vanskelig å finne noe jeg kan si eller gjøre. Er det noen som har noen gode råd? Jeg har sagt at ting ordner seg sikkert, det går bedre enn du tror osv., men dette ser bare ut til å gjøre henne mer nedtrykt. Jeg skjønner at dette er individuelt, men er det noe jeg kan gjøre? Eller er det kanskje best å holde seg borte fra henne frem til prosjektet skal være ferdig, og så støtte etterpå hvis det faktisk går så ille som hun tror? Hun ber heller ikke om noe hjelp, så det er vanskelig å vite hva hun trenger.Anonymous poster hash: c32f0...843
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du kan hjelpe ved å være en venn og samtalepartner.

Kanskje forsøke å få tankene over på noe helt annet, det hjelper å le litt, det løser alltid opp i kinkige situasjoner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med høstløv. 

 

Fint du stilte med middag. :) Og ellers er det fint om venninna de får noen timer pause fra bekymringene sine - og her kan du bidra (med å møte henne, ta henne med ut, få henne til å le osv).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det å få tankene hennes over på noe annet synes jeg er vanskelig å få til i praksis. Jeg forsøker å snakke med henne om alt mulig annet, men hun svarer lite og blir ikke så mye med i samtalen. Hun skifter også ofte temaet tilbake til sin vanskelige situasjon. Jeg synes det er helt greit at hun får tømt seg litt, men vet ikke om det er konstruktivt eller hvilken respons hun ønsker på dette.

 

Derfor er jeg usikker på om det kanskje oppleves negativt at jeg kommer. Hun sier at hun synes det er greit med litt besøk, men jeg synes det er vanskelig å vite hva som er best. Jeg får prøve å ta med noen vitser neste gang :) 

 

Det virket imidlertid som hun satt pris på maten, hun hadde ikke spist så mye skikkelig mat i det siste. Kanskje jeg skal fortsette med å ta med mat til henne, eller synes dere det er litt invaderende?Anonymous poster hash: c32f0...843
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor ikke bare lytt til henne. La henne få lov til å si noe om hvor ille hun har det akkurat nå, og la henne så få holde på med sitt. Du kan ikke gjøre noe fra eller til i forhold til prosjektet hennes. Jeg tror den beste hjelpen akkurat nå er al henne være som hun er, hvis du orker det.

 

Hun ønsker sannsynligvis ikke langvarige besøk, men kanskje noen korte avbrekk av og til. Siden hun ble glad for at du tok med mat, så ville jeg ha tatt med et måltid igjen om noen dager.

 

Det er ikke ditt ansvar å sørge for at hun ikke har det som hun har det akkurat nå, og sannsynligvis best for henne om du ikke forsøke å "endre henne" i en slik innspurtfase.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan jeg gjøre :) Det er vanskelig å se henne slite slik, og ikke kunne gjøre noe konkret for henne. Jeg skulle ønske jeg kunne gjøre mer for henne.Anonymous poster hash: c32f0...843
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvis hun har to uker igjen på en viktig oppgave, som hun er stresset omkring, så er det meget forståelig at hun ønsker å konsentrere tanken kun om oppgaven og bli ferdig med denne. Det er meget forståelig at hun ikke har behov for å sitte og småprate om alt mulig annet, eller å ha besøk. Det vil jo bare få fokuset vekk fra det hun trenger å konsentrere seg om. Kanskje hun syns det er vanskelig å si rett ut at hun ikke ønsker besøk eller å prate om andre ting akkurat nå?

 

Jeg tenker at en god venn kanskje gjør best i å la henne være helt i fred i to uker, slik du selv er inne på. Kanskje du kan sende henne en oppmuntrende sms med noen dagers mellomrom om at Stå på, Du klarer det fint, Lykke til, osv. Å stikke innom med ferdig middag en gang i blant (levere på døren, for så å gå igjen) kan også være godt for henne. Men husk at i en situasjon hvor kroppen er i høygir (enten det skyldes forelskelse eller negativt stress osv), kan mange også oppleve redusert apetitt. Dette er helt normalt.

 

Det er snakk om en tidsavgrenset periode på to uker, og jeg ville ikke vært bekymret for henne, men heller gjort slik du selv er inne på, holde seg unna til hun er ferdig med prosjektet, for det hun først og fremst trenger er tid til å fokusere på dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gitt beskjed om at dersom hun trenger noe må hun bare ta kontakt, og at jeg godt kan handle og vaske litt for henne hvis hun trenger hjelp med det. Jeg tenker også å levere mat på døren igjen om noen dager.

 

Hadde det vært meg som var i denne situasjonen, ville jeg nok ikke likt så mye besøk. Det er likevel trist når hun virker så nedtrykt. Hun er også en person som alltid oppmuntrer og hjelper oss andre, så jeg synes det er synd at jeg ikke kan gjøre mer for henne. Jeg håper hun føler seg litt bedre når hun er ferdig neste fredag :)Anonymous poster hash: c32f0...843
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Jeg har gitt beskjed om at dersom hun trenger noe må hun bare ta kontakt, og at jeg godt kan handle og vaske litt for henne hvis hun trenger hjelp med det. Jeg tenker også å levere mat på døren igjen om noen dager.

 

Hadde det vært meg som var i denne situasjonen, ville jeg nok ikke likt så mye besøk. Det er likevel trist når hun virker så nedtrykt. Hun er også en person som alltid oppmuntrer og hjelper oss andre, så jeg synes det er synd at jeg ikke kan gjøre mer for henne. Jeg håper hun føler seg litt bedre når hun er ferdig neste fredag :)

Anonymous poster hash: c32f0...843

 

Jeg synes du fremstår som en god venn - og det tror jeg også din venninne merker. Jeg tror man gjør ganske mye for andre ved av og til bare orke at de har det som de har det, eller bare lytter litt uten å prøve å løse deres problemer. Hun trenger sikkert mesteparten av tiden til å få ferdig det som skal avsluttes, men korte besøk med noen dagers mellomrom kan sikkert avlede litt:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:) Jeg håper det kan hjelpe ørlite grann. Jeg liker best håndfaste problemer som jeg kan være med på å løse, er ikke så flink på å bare være der uten å hjelpe på noen måte. Men det kan vel kanskje være litt hjelp i det også. Jeg har gitt klar beskjed om at dersom det skulle være noe som helst, må hun bare ringe. Jeg tror derfor hun vet at dersom hun trenger noe som helst kan hun ta kontakt, også bare for å tømme seg om alt dersom hun kjenner behov for det. Jeg sender også alltid melding før jeg kommer for å høre om hun vil ha besøk, jeg kommer ikke uanmeldt. Anonymous poster hash: c32f0...843
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...