Gå til innhold

I år blir det helsprø bakterieribbe til jul


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hver jul går det bra. Den sedvanlige ribbekrisen løser seg. Butikkene fyller opp med importert dansk ribbe til 29,90 kr./kiloet. Men nå står vi overfor en ny type ribbekrise.

 

Dansk og europeisk svin er smittet av bakterier som gir gule stafylokokker.

 

Nesten 80 prosent av alt dansk svin som sendes til slakteriet har smitten. Det hender norske griser smittes, men da slaktes hele besetningen.

 

Sykdommene fra svinebakterien er ikke så alvorlige. Men fordi disse bakteriene er blitt motstandsdyktige mot antibiotika kan de likevel bli farlige. Den siste tiden har fire dansker dødd av smitten fordi vanlig medisin ikke virker lenger.

 

Saken er at vi ikke vet nok. Folkehelseinstituttet har satt i gang mer forskning, og vil vurdere risikomerking av kjøttet om det viser seg at det er helsefare knyttet til å spise det.

 

http://www.vg.no/nyheter/meninger/mat/i-aar-blir-det-helsproe-bakterieribbe-til-jul/a/23310578/

 

Våger du deg på juleribben i år?

Anonymous poster hash: f94ca...686

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

 

http://www.vg.no/nyheter/meninger/mat/i-aar-blir-det-helsproe-bakterieribbe-til-jul/a/23310578/

 

Våger du deg på juleribben i år?

Anonymous poster hash: f94ca...686

 

Om dere ikke bekymrer dere for basselusker, så kan vi kanskje appellere litt til samvittigheten.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=502856549818048&set=a.187452618025111.25595.100002811221236&type=1&theater

 

For et liv disse grisene har hatt før de ble mat. Ikke fikk de være sammen med moren sin heller. Avlet opp for å bli mat. Der ser vi synet på livet. 

Vi får heller spise grønnsaksgrateng til jul tenker jeg.

Eller ovnsgratinert laks eller torsk? 

Kalkun er nam......

og pinnekjøtt  mmmmmmmmmm

 

men så er de sistnevnte også levende vesener og. 

og grønnsaker... hva vet vel vi... kanskje har de og følelser?

 

Hm, tror jeg heller spiser litt luft jeg. Tryggest det.

Anonymous poster hash: b966c...14a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns ikke det er noe verre å spise kjøtt som ser ut som et søtt lite dyr enn kjøtt som bare er most...

 

Men hold deg unna gåseleveren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Avisene er IKKE mye nådige mot de som er redde for å bli syke av noe. Tenker spes. på de som har tvangslidelser og ekstrem angst for bakterier, og helseangst når det kommer til alle førstesideopplagene om hvordan sånn  og slik gjør en syk - eller hva man skal være obs på for å oppdage en sykdom tidlig.

 

Personlig vil jeg bare si: Kalkun ruler, og kjøp økologisk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...