Gå til innhold

Miste taleevnen etter traumer, flere? Hva skjer?


Nycora

Anbefalte innlegg

Lurer på om det er flere som har opplevd dette?

Har akseptert for lenge siden at jeg reagerer sånn. Første gangen jeg kan huske dette skjedde var rundt 10-11 års alderen. Jeg snakket ikke på over et år.

Har hatt dette flere ganger senere også, men kun for korte perioder. Hva er det egentlig som skjer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei. 

 

Jeg har også hatt det sånn i perioder, men ikke så lenge som på over et år. Stort sett på noen dager. Andre ganger bare noen timer. Dette kommer særlig under stress for min del. Første gang det skjedde ble jeg fullt utredet pga mistanke om blodpropp eller lignende i hjernen, men ingenting ble funnet og det ble konstatert at det var en del av min psykiske lidelse i forbindelse med KPTSD og dissosiasjon. 

 

Jeg vet ikke nøyaktig hva som skjer, men for min del skjer det når jeg får sterke påminnere, har lite søvn eller mat i kroppen og har lite krefter til å stå imot. Det er veldig ubehagelig, men forstår nå at det er noe som går over og jeg prøver å hvile og hente meg inn og finne trygge steder. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dissosierer kanskje jeg også. Kan ha flere minutter hvor jeg ikke vet hva jeg har gjort. Våkner plutselig til meg selv og har gått langt vekk.

Det skjer med meg også hvis det skjer noe spesielt. Har lange perioder nå hvor jeg fungerer ganske bra. Bare livet hadde vært helt rolig bestandig :-). Selv om man skjermer seg aldri så mye, må man jo noen ganger delta i livet :). Stress tåler ikke jeg heller, går liksom på utsiden av meg selv. Må vel bare godta at jeg er blitt sånn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...