Gå til innhold

angående fribeløp, forklaring på hva det er..


Gjest rosia

Anbefalte innlegg

Jeg henviser til innlegg jeg la lenger ned her om at før kunne man jobbe intill en viss sum , 2140 før det gikk utover attføringsytelsene, det står imidlertidig ingenting om dette på aetat hvor reglene står fra 01.01.02 men jeg kan sitere:

"reduksjon av attføringspengene når du har inntekt

Fordi attføringspenger er erstatning for den innteksevnen du har tapt, vil attføringspengene dine bli redusert dersom du har, eller får noe arbeidsinntekt.

"fribeløp"

Du kan ha noe inntekt ved siden av attføringspengene uten at attføringspengene reduseres. Dette "fribeløpet" utgjør tilsammen 1/2 G pr. år. Fordelt på årets tolv måneder blir beløpet 1/24 G pr måned. Dette betyr at du med G tilsvarende 51.360,- kan tjene inntil kr. 2.140,- pr. måned før attføringspengene reduseres. Det er viktig å være oppmerksom på at fordi inntekten vurderes pr måned, vil attføringspengene normalt bli redusert ved månedsinntekt over 2.140,- selv om du i løpet av året ikke tjener så mye som 1/2 G.

Tjener du mer enn dette fribeløpet, blir attføringspengene redusert noe, men ikke så mye som den inntekten du har. Attføringspengene faller imidlertid bort i sin helhet dersom du har mistet mindre en 50 % av evnen til å skaffe deg inntekt." dette sto det på aetat for de reglene som gjelder før 2002.

vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Irene Grøneng

Det som nå står i § 11-13 er:

"Inntektsevnen fastsettes i utgangspunktet ut fra forholdet mellom normal arbeidstid i det yrket vedkommende utøver og det antall timer vedkommende har vært eller kunne ha vært i arbeid.

Når inntektsevnen skal vurderes, tas det hensyn til om medlemmet har reduserte muligheter til å utføre inntektsgivende arbeid på grunn av attføringen.

Når medlemmet arbeider i godkjent attføringstiltak, jf § 11-6, uten lønn eller med lønn inntil grunnbeløpet, kan attføringspengene graderes med et lavere antall timer enn det timeantall som er arbeidet."

Om overgangstilfellerskriver arbeidsdirektoratet i sine retningslinjer:

"De medlemmene som er omfattet av overgangsreglene skal ha et fast antall timer som det ikke skal graderes for. Dette timetallet kompenserer for den tidligere ordning med friinntekt. Timetallet er det samme for alle, nemlig 4 pr uke. Dette er uavhengig av om medlemmet faktisk utnyttet den tidligere ordningen med friinntekt eller ikke. Timene for friinntekt gjør at systemet ikke graderer for dette timetallet. Medlemmet skal uansett føre sine timer i ordinært arbeid på kortet.

Ordningen med timer for friinntekt gjelder bare fra 1. januar til 31. mai 2002, jf. Forskrift om overgangsregler § 5."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...