Gå til innhold

Liker du medister mat?


Liker du  mat laget av mediserdeig?  

10 stemmer

  1. 1. Liker du  mat laget av mediserdeig?

    • Ja
      6
    • Nei
      4


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Liker du  mat laget av mediserdeig?

710

Anonymkode: db154...a05

AnonymBruker
Skrevet

Syns det er råkvalmt, men jeg spiser vel wienerpølser så det er vel om å gjøre å maskere det da...

Anonymkode: c773b...48c

AnonymBruker
Skrevet
9 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Liker du  mat laget av mediserdeig?

710

Anonymkode: db154...a05

For meg er det en gåte at noen i det hele tatt kan mene noe laget av medisterdeig/farse smaker godt.

Anonymkode: 7f79f...7f6

Skrevet

Jeg liker medisterkaker, og lunsjkaker og det hele. Farse er godt.

Skrevet

Alt er ikke like godt, men min tante lager verdens beste medisterkaker! :)

Skrevet

Jeg er ikke så glad i det, men til jul bruker jeg 50/50 medisterfarse og karbonadedeig til kjøttkakene. De blir mer julete da, synes jeg. Jeg spiser medistermat uten å mukke hvis jeg får det servet hos andre, men det er ikke noe jeg kjøper inn selv.

AnonymBruker
Skrevet

Liker det kjempegodt! Nystekte medisterkaker med sennep spist i lompe, nam! Medisterpølser og såsisser kan jeg styre meg for, men kakene, de er gode. Og wienerpølser.

Anonymkode: bb218...5c0

AnonymBruker
Skrevet
13 hours ago, AnonymBruker said:

Liker det kjempegodt! Nystekte medisterkaker med sennep spist i lompe, nam! Medisterpølser og såsisser kan jeg styre meg for, men kakene, de er gode. Og wienerpølser.

Anonymkode: bb218...5c0

Medisterkaker i lompe med sennep?

Makan.

Anonymkode: c773b...48c

AnonymBruker
Skrevet

Her er en video fra medisterfabrikken:

 

Anonymkode: db154...a05

AnonymBruker
Skrevet

Tror det var noen dyrevernere som laget den (CGI), eller om det bare var køddings, hvem vet.

Anonymkode: c773b...48c

Skrevet

Synes nystekte medisterkaker smaker kjempegodt. 

AnonymBruker
Skrevet
1 minute ago, morsan said:

Synes nystekte medisterkaker smaker kjempegodt. 

Nei.

Anonymkode: c773b...48c

Skrevet
Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev:

Nei.

Anonymkode: c773b...48c

OK. Så feil kan jeg tydeligvis ta. Skal prøve å huske dette til jul, da medisterkakene settes fram. 

AnonymBruker
Skrevet
1 minute ago, morsan said:

OK. Så feil kan jeg tydeligvis ta. Skal prøve å huske dette til jul, da medisterkakene settes fram. 

Flott.

Anonymkode: c773b...48c

påskelilje
Skrevet

Jeg liker bollefrikasse :-)

Nydelig med masse grønnsaker og sånne medisterboller i lys saus! Mmmmmmmm!

Spiser det kanskje 2 ganger i året.

AnonymBruker
Skrevet
4 minutter siden, påskelilje skrev:

Jeg liker bollefrikasse :-)

Nydelig med masse grønnsaker og sånne medisterboller i lys saus! Mmmmmmmm!

Spiser det kanskje 2 ganger i året.

Rart du ikke spiser det oftere hvis det er så godt, vel.

Anonymkode: db154...a05

Skrevet

Ikke særlig begeistret for medistermat, nei. Kan imidlertid være godt om det er blandet med rent kjøtt. Serverer julepølse til julematen, men spiser bare en bitteliten bit selv.

påskelilje
Skrevet
Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev:

Rart du ikke spiser det oftere hvis det er så godt, vel.

Anonymkode: db154...a05

Det er jo en del arbeid å lage det, og jeg liker generelt ikke å lage mat. I tillegg er det jo mye fett i medisterdeig, så det er vel ikke så himla sunt. Men grønnsakene blir veldig gode når de kommer sammen med bollene og sausen.

Jeg koker gulrøtter, kålrabi, purre og selleri for seg (store biter) til de er så vidt litt møre. Bruker det kokevannet til å lage lys saus (hiver oppi en buljongterning eller to for litt mer smak), lager boller som trekkes så vidt og har oppi grønnsakene til slutt, og lar dem trekke/småputre litt sammen til slutt. Hakket persille på toppen og kokte poteter. Mmmmmm!

Det beste er å få det servert hjemme hos min mor :-)

Skrevet

Jeg liker godt det som i mitt  barndomshjem het "frikadeller" men ikke har noe med de danske frikadellene å gjøre:

1/2 kg. medisterfarse krydres med salt, pepper og grillkrydder. (ev. noe mer sofistikert, men dette er altså barndomsminner :-)

Formes til boller og trekkes i buljongvann som er spedd med litt hvetemel. 
Serveres med poteter og kokte gulrøtter. 

Skrevet
4 timer siden, påskelilje skrev:

Det er jo en del arbeid å lage det, og jeg liker generelt ikke å lage mat. I tillegg er det jo mye fett i medisterdeig, så det er vel ikke så himla sunt. Men grønnsakene blir veldig gode når de kommer sammen med bollene og sausen.

Jeg koker gulrøtter, kålrabi, purre og selleri for seg (store biter) til de er så vidt litt møre. Bruker det kokevannet til å lage lys saus (hiver oppi en buljongterning eller to for litt mer smak), lager boller som trekkes så vidt og har oppi grønnsakene til slutt, og lar dem trekke/småputre litt sammen til slutt. Hakket persille på toppen og kokte poteter. Mmmmmm!

Det beste er å få det servert hjemme hos min mor :-)

Dette høres nydelig ut, og er nok en litt mer avansert variant av den retten jeg liker så godt. En middagsslager i mitt barndomshjem også. 
Tror vi må ha det til middag en dag til uka :-) 

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...