Gå til innhold

Attføring og graviditet


elster

Anbefalte innlegg

Min datter har forholdsvis store lærevansker og har vansker med selv å kunne skaffe seg et arbeid. Etter grunnskole, der hun hadde egne opplegg, gikk hun grunnkurs Helse og sosial, tanken var grunnkurs over to år. Hun ble anbefalt å skifte til APO, arbeid med opplæring, gikk tils. tre år, var i denne tiden to perioder i barnehage og en på kafe. Hun har deretter i 4 år gått på attføring og hos arbeidskontoret/aetat skulle hun få arbeidstrening for å teste ut hva arbeidsoppgaver kunne mestre og ev stillingsprosent. I løpet av hele første året var hun ca. 14 dager på en plass som ikke førte frem til noe. Da flyttet hun sammen med han som i dag er hennes samboer til ny plass og papirene ble sendt over dit. I løpet av den perioden hun har bodd der (tre år til sommeren) har hun vært 5 mndr i barnehage, noe hun trivdes med. Muligens kunne hun likevel ikke tilpasses i en slik jobb, derfor skulle de prøve noe annet. Hun var i et kortvarig tiltak, 14 dager som ikke fungerte. Så ble hun gravid , måtte slutte med sine tabletter for MBD og i ca. sjette måned fikk hun bekken- og ryggplager slik at hun følte det vanskelig å gå inn i et nytt tiltak som da endelig igjen ble tilbudt. Hun ønsket sykemelding, men aetat, slik jeg har oppfattet det sa at hun da ikke lenger hadde rett til attføringspenger og fikk beskjed om at hun kunne komme tilbake når hun var arbeidssøkende igjen. De sendte papirene over til trygdekontoret og tok fra henne attføringspengene, dette var i oktober. På trygdekontoret mente noen at dette var feil, men hun fikk ikke noe mer hjelp til å undersøke det. De mente hun kanskje kunne ha rett til rehabilteringspenger. Hun sendte søknad, men fikk avslag. Pga at hun ikke har hatt inntektsgivende arbeid har hun ikke rett på annet enn engangssum på 32 100 i fødselspenger. Barnet er kommet og hun trenger nok sine ressurser til å ta seg av henne pluss sin eldre datter.

Hun står nå uten noen form for støtte, noe som komhelt uventet på alle, nå når hun trenger det enda mer enn før. De har ikke mulighet til å klare seg økonomisk bare på samboers inntekt.

Hva gjør hun nå? Skal hun anke? Vil det føre frem? Aetat har hatt 4 år på finne ut om hun vil kunne greie et arbeid. pluss de tre årene før dette. Vi synes dette er høyst kritikkverdig. Bør hun vurdere uførhets-trygd?

Hun har ikke selv muligheter til å finne frem i dette systemet, samboer hjelper så godt han kan, men det blir slitsomt. Har hun rett på noen form for fri rettshjelp som kan gå grundigere inn i saken hennes om det blir nødvendig? Vi føler iallefall at hun med sine vansker ikke har fått den hjelp hun må ha rett til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Irene Grøneng

Vedtaket som hun fikk i oktober burde hun ha klaget på innen fristen på 6 uker. Hvorvidt det er feil kan jeg ikke vurdere her siden du ikke oppgir avslagsgrunn m.v. men hun kan klage nå og be om oppreising for oversittet klagefrist og begrunne dette. Dette kan hun evt få hjelp til av advokat el.l.

Spørsmål om fri rettshjelp må vurderes konkret ut fra hennes inntekt og formue. Se http://frirettshjelp.dep.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...