Gå til innhold

ANTIBIOTIKA I MELKEPRODUKTER


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei, jeg er en som jobber til daglig med melk og melkeprodukter. Etter behandling av syke dyr, hvor de får antibiotika kan det ofte være fristende for bonden, (selv om det er strengt forbudt) å sende melken til meieriet. Hvilke konsekvenser kan dette få på mennesker som er allergisk mot antibiotika. Kan de i verste fall dø?

Skrevet

Dessuten er den grensen som er satt fra medisineringen er slutt til man kan selge melken, myekortere enn reglene er i EU. Norsk melk er derfor "forbudt" i EU.

Vet ikke hva konsekvensene kan være forøvrig, men jeg vet hvertfall at det er rimelig store sjanser for antibiotikarester... Så for sikerhets skyld burde man kun drikke økologisk melk (som om vi trengte enda flere grunner til å gå over til økologisk!:-))

Gjest Ragnhild Halvorsen, Lege Spesialist i Im
Skrevet

Kjære bak

Antibiotika (penicillinrester) i melk kan i absolutt værste og uheldigste fall føre til alvorlige allergiske reaksjoner hos ekstremt penicillinallergiske personer. Heldigvis er det få som reagerer så kraftig, men de finnes. Kontrollen med melken er meget streng slik at penicillinrester ikke skal forekomme.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...