påskelilje Skrevet 16. oktober 2017 Skrevet 16. oktober 2017 Er helfabrikata sånn som for eksempel Grandiosa - at du bare tar av emballasjen og putter den i ovnen, og så er den ferdig, mens for eksempel suppeposer er halvfabrikata fordi en tilsetter vann og evt melk/fløte og så koker opp? Hva med pølser (altså bearbeidete matvarer) - er det hel- eller halvfabrikata - eller noe annet? Hjemme hos oss bruker vi nå litt blanding av poser (saus, supper, lasagnepakker), bokser/pakker med crusha tomater, ferdige bønner/erter/linser, av og til ferdige fiskeprodukter (fylt fisk fra Findus, fiskepinner - sjelden nå, oftere før), glass med tomatsaus etc. Men vi lager også en god del ting fra bunnen. Jeg er ikke særlig glad i å lage mat. De to eldste ungdommene mine liker det, men de har liten tid, kommer ofte veldig seint hjem, så da blir det ikke så himla kreativ middagsmat Hva med dere? Det er vel helt greit å bruke litt hjelpemidler innimellom? RIsgrøten til Fjordland er forresten veldig god! Hvordan får de den så god? Klarer aldre det selv hvis jeg koker selv, så de siste årene har vi kjøpt Fjordland til hele gjengen ;-) 0 Siter
Gjest Xtra Skrevet 16. oktober 2017 Skrevet 16. oktober 2017 Har alltid et lite lager av halvfabrikata hjemme, samt litt i fryseren, da det rett som det er hender at vi ikke får handlet eller planlagt middager. Men en god stund nå har vi hatt (ekspress-)matkasser, som stort sett består av fersk mat og således blir mye sunnere, raskere og mer variert enn når vi skal handle og planlegge selv. 0 Siter
Gjest Kanuttius Skrevet 17. oktober 2017 Skrevet 17. oktober 2017 Grandiosa og annen mat som kun trenger oppvarming regnes vel som helfabrikat mens type toro poser som man må tilsette vann/melk/kjøtt er halvfabriakta ettersom jeg har forstått. Vi har alltid ett lager av halvfabrikat mat i hus. Jeg langer en del fra bunnen men siden formen varierer er det greitt å variere hvor mye jeg må tenke og gjøre for å få middagen på bordet. 0 Siter
Kayia Skrevet 17. oktober 2017 Skrevet 17. oktober 2017 Her ser du definisjonen: http://www.dinside.no/okonomi/ikke-se-ned-pa-all-ferdigmat/61862756 Jeg lager det meste fra bunnen, men bruker selvfølgelig hel- og halvfabrikata jeg også (tacosaus, soyasaus, makrell i tomat feks). Jeg lager aldri posemat, hverken supper, sauser eller gryter. Jeg syns ting blir bedre på ferske råvarer, men dette begynte jeg med fordi vi har noen allergier og intoleranser vi må ta hensyn til. Blenderen er min beste venn på kjøkkenet, og det tar overraskende kort tid å smokke sammen en saus eller suppe faktisk. 1 Siter
Gjest Maggie55 Skrevet 21. oktober 2017 Skrevet 21. oktober 2017 Tror helfabrikata inneholder bare norske råvarer Halfabrikata har også utenlandske råvarer. Eller at ved helfabrikata da står produsenten bak hele produktet mens halvfabrikata da er produktet delvis produsert eller ytterligere bearbeidet av flere enn en produsent. Er i tvil så nå tipper jeg. Har du Googlet? Alt er så ofte ikke som man tror. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.