Gå til innhold

Sulter i hjel?


pretoria

Anbefalte innlegg

Min far er 78 men var ved god helse da han fikk konstatert kreft i spiserøret i sommer. Han kom på Radiumhospitalet som strålte ham det de kunne fram til november. I hele denne perioden gikk han ned noen kilo, men fikk variert most eller flytende mat og opprettholdt slik et normalt næringsinntak.

I desember satte de inn en stent fordi kreften fremdeles skapte "passasjeproblemer". Etter det inngrepet falt han helt sammen. På 1 mnd. gikk han ned 20 kg og mistet all lyst på mat og alle krefter.En mann som var oppegående i desember er nå et aspeløv som faller av stolen og omtrent ikke kan klare noe selv!!!! Han bor hos oss og forsvinner foran øynene på oss selv om vi lager de deiligste små retter. Dette er det aller vanskeligste jeg har vært med på i mitt liv.

Vi har fått lege på Volvat og vært på Radiumhospitale til undersøkelse og spurt begge steder om han ikke kan legges inn for å fetes opp, få mat i sonde en periode, eller ihvertfall vitaminsprøyter.

De sier at utviklingen er "normal" (selv om det ikke er konstatert spredning av kreften) og mer enn antyder at det nå bare dreier seg om kort tid... Men jeg kan ikke fatte det. Det er ikke kreften som dreper ham nå, det er mangelen på mat!!!!!! Hvorfor kan ikke dette behandles på linje med andre helseproblemer. Blir han sterkere, kan han ha betydelig større livskvalitet i tiden han har igjen.

Hvorfor ikke gjøre et forsøk med sonde!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Knut Laake, Overlege - spesialist i indr

Et stent er et oppstivende rør som settes ned i selve spiserøret for å holde det åpent selv om en kreftsvulst skulle forsnevre det. Det er tydelig at dette ikke virker. Et alternativ er en såkalt PEG som er et rør som settes inn gjennom bukveggen og inn i magesekken. Det er lite problemer knyttet til bruken av PEG. Hvis din far ikke har spredning, skulle det være mulig å opprettholde ernæringen på denne måten. Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når matinntaket synker, er det viktig å øke

fødens næringstetthet for ikke å svekke almentilstanden ytterligere. Vanelig mat er ikke det samme som klinisk ernæring.

Vi har løst problemet med underernæring ved å tilsette adosan i pasientenes måltider. Adosanet øker energien og stimulerer sultmekanismen i den grad at pasienten gjenvinner appetitten, og almen- tilstanden heves. Vi bruker nu kun adosan

i behandling av underernæring på klinikken.

Kontakt Clas Kjølberg på Forskningsparken i Oslo, tlf. 22 95 85 42.

Han vil forhåpentligvis være behjelpelig

med ytterligere informasjon.

Lykke til!

Vennelig hilsen

Knut Nilsen

SmerteTeam Tromsø

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...