Gå til innhold

Hvordan få kontroll på pusten? Puster tungt nesten hele dagen...r


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har et problem jeg har slitt med siden jeg var liten jente( jeg er nå 30). Før opplevde jeg det sporadisk, mest om kveldene. Tung pust, følelsen av å ikke få nok luft, føler jeg må gjespe for å puste nok. Tung følelse over brystet- overpusting, hiver etter pusten. Har opplevd MYE med en svært psykisk syk mor, og har hele tiden tenkt at jeg har slippet  greit unna, men nå tar denne fokuseringa over pusten fullstendig overhånd. Har de siste månedene hatt plager hver dag - mesteparten av dagen. Hiver etter pusten hele tiden- vil gjespe. Blir ikke lengre livredd og nummen og med prikkende følelse, men overpuster MYE. De gangene jeg klarer å glemme det er helt fantastisk- befriende å kunne puste lett- men så begynner jeg å fokuser på pusten igjen, føler på en måte jeg må styre den manuelt. Fungerer i full jobb, men kjenner jeg er veldig sliten nå. Har dere noen råd? 

Anonymkode: 533b1...8f2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

motorPrøysen

For meg høres det ut som du hyperventilerer. Du får da for lite karbondioksid i blodet, som kan gi svimmelhet og prikking. Du kan forsøkte ulike avspenningsøvelser som går på pust og/eller meditasjon. Hvis det ikke hjelper kan du kontakte fastlegen og be om psykologisk behandling for det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...