Gå til innhold

Spørsmål til Mette


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei. Er det normalt at det kommer levret blod under mens, etterfulgt av store blødninger? Er 42 år, blør mye mer enn før. Det rant skikkelig en dag, blødde gjennom både ob, bind og bukse. Bør jeg være bekymret? 

Anonymkode: a7f2f...cd3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Vanligvis vil en blødning stoppe fordi det dannes koagler (levring) som legger et slags lim på det blødende stedet. I livmoren er det mest praktisk at blodet holdes flytende så det kan komme ut av livmoren ved menstruasjon, og livmoren produserer derfor stoffer som oppløser koaglene. Hvis blødningen er stor, så klarer livmoren ikke å løse opp alle koaglene, og det kommer ut klumper som er tegn på rikelig blødning. Hvis menstruasjonen er regelmessig, er det ikke tegn på noe bekymringsfullt. Vanligste årsak til rikelige blødninger er godartede muskelknuter på livmoren som finnes hos mer enn halvparten av kvinner over 40 år. Hvis blødningene er helt ute av kontroll, så kan det skyldes hormonforstyrrelser som er ganske vanlig hos kvinner i 40-årene. Få en sjekk hos din fastlege og evt henvisning til gynekolog som kan utføre ultralyd og evt ta prøve av livmorslimhinnen. I evt ventetid til gynekolog, kan fastlegen skrive resept på Cyklokapron som kan redusere blødningsmengden med opp til 50%.

Vennlig hilsen Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...