Gå til innhold

Har Aspergere problemer med å ta vare på seg selv?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg har lest at de kan ha problemer med å ta gode valg for seg selv. Nå har jeg fått konstantert sår på spiserøret fordi jeg har spiseforstyrrelse (overspising). Vanlige råd om slanking har jeg ikke greid å ta til meg. Jeg har lenge vært plaget med halsbrann og hoste, men fastlegen har ikke tatt det så alvorlig, ingen økning i Somac eller fått andre medisiner. Foreldrene mine begynte å mase om at jeg burde ta gastroskopi. Nå er det gjort og legen fant sårdannelse på spiserøret og svak lukkemuskel fra magen. Klart jeg irriterer meg over at jeg ikke har greid å ta bedre vare på meg selv. Tenkte ikke på at jeg kunne få sår på spiserøret. Synes fastlegen har sviktet her, for dette er noe jeg har tatt opp i mange år. Moren min skjefter på meg og sier at jeg har meg selv å takke for dette. Jeg vet jo at det er min skyld, hvis man da ikke er født meg svak lukkemuskel. Men det finnes mange i min situasjon som ikke greier å ta vare på seg selv. Hvis jeg hadde fått sterkere medisiner av fastlegen, kunne det vært unngått, eller hvis hun hadde fortalt meg om konsekvensene. Er det for mye forlangt?

Anonymkode: ea1db...9cb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Noen voksne med AS kan være litt sløve med personlig hygiene og kostholdet. Mens andre kan være veldig nøye med hva de spiser for eksempel . Men som det ble nent over her, så spiller personligheten mye inn på hva man er opptatt av ikke så opptatt av. Det er mye som kan spille inn, også på hvordan du takler  dine tillegg vansker eller de som du nevner som ikke har med AS å gjøre. 

Det kan være riktig at de med AS ikke alltid forstår godt nok sine egne behov. Derfor er det også noe i det at du ikke skal spørre en med AS "hvordan har du det ?" Det er ikke alltid godt å vite. 

Endret av FGT
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...