Gå til innhold

Sår i underlivet?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei! For litt over en måned siden hadde jeg mitt første Herpes utbrudd i underlivet. Det gikk over etter 3-4 uker. Jeg vet ikke helt sikkert om dette har noe med Herpes utbruddet å gjøre, men det er greit å nevne det. Rett før utbruddet fikk jeg et "sår" rett ved skjedeåpningen. Dette gjorde det vondt for meg å ha samleie, men egentlig kun i starten da han skal inn. Jeg vendte meg til det etterhvert og kunne ikke føle det noe særlig da vi var forsiktig "kommet inn i det". Flere ganger hadde vi samleie på denne måten og vi forsøkte å bruke glidemiddel men jeg kunne fremdeles kjenne at det gjorde vondt da han skulle inn. I flere uker nå har jeg ventet på at dette såkalte "såret" skal gro, men det virker ikke som det gjør det. Etter noen dager uten samleie prøvde vi igjen men da gjorde det utrolig vondt i starten fordi det føltes ut som om det ble revet opp igjen (og det var det det så ut som det hadde gjort da jeg tok en titt i speilet dagen etterpå). Men etter å ha vært forsiktig gikk det seg til og vi kunne fortsette. Jeg har aldri hatt noe problemer med å være trang, så det skal ikke ha noe med det å gjøre. Etter denne hendelsen har vi tatt en pause fra samleie på ca 2 uker helt til jeg sjekket i speilet og syns det så ut som om det var grodd. Men da vi prøvde igjen nå for noen dager siden var det akkurat som om det rev seg opp igjen, og at de 2 ukene ikke hadde noe å si.

Jeg forstår ikke hvorfor det tar så lang tid å gro, det er ikke noe stort "sår" og jeg har nemlig hørt at underlivet er det stedet på kroppen som er kjappest på å gro sår og infeksjoner. Hva kan dette være? Burde jeg ta en enda lengre pause fra samleie eller burde jeg kontakte lege? Dette er som sagt et lite sår rett ved skjedeåpningen (midt under åpningen). Jeg prøvde å legge ved et bilde her men det nekter å bli opplastet, så jeg la det heller til på denne linken i håp om at du kan finne svar på hva dette er: https://imgur.com/pH9tbML

 

Takk for svar!

Anonymkode: 5671e...c35

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Det ser ut som det som betegnes fissur, en svakhet i huden så den sprekker, for eksempel ved samleie. Det er ikke relatert til herpes. Du kan forsøke Scheriproctsalve som egentlig er til hemoroider, men som også kan ha effekt ved fissurer. Såret kan også forsøkes penslet, men det må din lege ordne med. Samleie vil holde såret ved like, så best å vente til det har grodd. Vask med babyolje.

Jeg håper at det kan hjelpe.

Vennlig hilsen Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...