Gå til innhold

LATUDA


BILSRUD

Anbefalte innlegg

Hei. Det er nå meningen jeg skal få Latuda mot bipolar. Er skeptisk til dette da jeg ser på bivirkninger da spesielt KRAMPER. Felles for de medisiner jeg har mottatt tidligere har vært uro, angst, utslett og krampeanfall. Jeg har reagert kraftig med kramper da jeg tok quetapine. samt fått alvorlige utslett rundt øynene og andre steder med Lamictal. Jeg sover nesten ikke, har kraftige krampe anfall,er urolig og angstfyllt daglig også uten medisiner, noe som vi tror kommer av sykdommen, men også stress. INSOMNIA/KRAMPER altså hovedproblem og når jeg leser at Latuda skal gis med forsiktighet til folk med kramper blir jeg ytterligere urolig. Er snev av suicidal, men den tendensen øker jo etter hvert som jeg ikke får sove. Hvorfor kan jeg ikke prøve ECT eller litium.

Noen som har lyst til å spinne rundt dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest franklyscarlet

Hei, du.

Jeg kan kanskje ikke hjelpe deg så mye, men jeg har i alle fall brukt Latuda en liten stund mot bipolar 1. Selv var jeg kjemperedd for å begynne på medisinen i frykt for bivirkningene. Utsatte det i en hel uke før jeg turte å svelge ei pille. Personlig har jeg aldri fått kramper av medikamenter slik som du. Jeg har ikke merket noe særlig bivirkninger av Latuda - bare at jeg blir KVALM hvis jeg ikke tar de sammen med mat (slik som man jo skal), og at jeg har vært litt trøttere enn vanlig på dagtid. Ellers ingen bivirkninger. Det jeg synes er bra med Latuda er at de har en virkning for meg. Jeg ble tilbudt ECT mot alvorlig depresjon, men ville ikke. Da ble alternativet Latuda, og den fikk meg ut av depresjonen. For meg personlig er det den beste medisinen jeg har prøvd mot BP1. I alle fall foreløpig. Har bare brukt det i noen få måneder. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei ja. Jeg får håpe at bivirkningene uteblir ja. Har brukt benzo i alt for store doser i over 6 år så de møtte jeg bruke 1 år på å seponere. Det var et ufravikelig krav fra DPS, som de mente skulle hjelpe på både søvn og angst. Det gjør det dessverre ikke, så her sitter jeg oppe hele natten, med anst oppunder øra uten noen form for medisiner mens legene på DPS leter videre. Har hørt at dette ikke er så sundt heller. Hvorfor jeg ikke kan få prøve ECT fremstår som en gåte. Dette er relativt slitsomme greier, og det fremstår litt som russisk roulette. BRA medisinen funker for deg da. Takk for svar og lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter 6-7 år skulle det vel være mulig å finne frem til noe som fungerer men,men. Så vidt meg bekjent har jeg vel anledning til å søke en såkalt second opinion. Det bør vel da fortrinnsvis søkes hos de som er best på bipolar2. Noen som vet hvor i landet de har anerkjente folk på bipolar? Takk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...