Gå til innhold

LATUDA


BILSRUD

Anbefalte innlegg

Hei. Det er nå meningen jeg skal få Latuda mot bipolar etter år med utprøving av annet. Er skeptisk til dette da jeg ser på bivirkninger da spesielt KRAMPER. Felles for de medisiner jeg har mottatt tidligere har vært uro, angst, utslett og krampeanfall. Jeg har reagert kraftig med kramper da jeg tok quetapine. samt fått alvorlige utslett rundt øynene og andre steder med Lamictal. Jeg sover nesten ikke, har kraftige krampeanfall, er urolig og angstfyllt daglig også uten medisiner, noe som vi tror kommer av sykdommen, men også stress. INSOMNIA/KRAMPER altså hovedproblem og når jeg leser at Latuda skal gis med forsiktighet til folk med kramper blir jeg ytterligere urolig. Er snev av suicidal, men den tendensen øker jo etter hvert som jeg ikke får sove. Hvorfor kan jeg ikke prøve ECT eller litium.

Har brukt benzo i alt for store doser i over 6 år så de møtte jeg bruke 1 år på å seponere. Det var et ufravikelig krav fra DPS, som de mente skulle hjelpe på både søvn og angst. Det gjør det dessverre ikke, så her sitter jeg oppe hele natten, med anst oppunder øra uten noen form for medisiner mens legene på DPS leter videre. Har hørt at dette ikke er så sundt heller. Hvorfor jeg ikke kan få prøve ECT fremstår som en gåte. Dette er relativt slitsomme greier, og det fremstår litt som russisk roulette.

Etter 6-7 år skulle det vel være mulig å finne frem til noe som fungerer men,men. Så vidt meg bekjent har jeg vel anledning til å søke en såkalt second opinion. Det bør vel da fortrinnsvis søkes hos de som er best på bipolar2. Noen som vet hvor i landet de har anerkjente folk på bipolar? Noen som har lyst til å spinne rundt dette?

Takk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

ECT virker meget godt mot aktuell depresjon, men ikke mot angst, og det har ingen forebyggende effekt mot nye depresjoner.

Er det epileptiske kramper du får?

Slik jeg leser ditt innlegg, er det angst som plager deg mest nå. Er det korrekt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Epileptiske kramper ja. Det rister i hele kroppen. Har disse også tidvis uten medisiner og det har vært spekulert at disse kommer fra uro, anspenthet og stress. Tygger også i hjel disse skinnene jeg får fra tannlegen :-) Konstant urolig og anspent,  mye søvnløs.

Men krampene forverres altså betraktelig av masse ulike medisiner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Behandles nå på lokal DPS men der er det prat med psykologspesialist. Må vel snart søke en second opinion her da jeg holder på å tørne. Hvor i Oslo her de gode?

7 minutter siden, kupton skrev:

Det finnes noen meget kompetente på BP både i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

I Oslo ville jeg tatt meg råd til en utredning på Psykia hos dr. Kvakkestad. Der får du også de beste råd om medisinering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en laaang liste med ulike typer antiepileptika, orfiril, lamictal og neurontin, og hva de nå heter alle klassene. Felles for alle er at de synes å forrverre krampen, uro, angsten og insomnian. Får nå kanskje benytte meg av min second opinon rett hos Dr.Kvakkestad. Det kan ikke anses for rimelig å ha så dårlig livskvalitet i årevis spør du meg (selv om deg da er part i saken)

Takker for fine svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En liten oversikt over prøvde saker med erfaringer.

L5.2 Antipsykotika

Masse bivirkninger, alvorligst kramper, søvnløshet, suicidal

Truxal, Nozinan, Abilify?, Clozapine, Quetiapine, Seroquel

L5.3 Antidepressiva

SSRI, Fontex, Seroxat, Zoloft, SNRI, Effexor, TCA, Sarotex, Antagonist, Tolvon, Remeron

Stort sett samme som L5.2.

L6.1 Antiepileptika

L6.1.4.2 Karbamazepin – Tegretol ikke prøvd ???

L6.1.5 Andre antiepileptika

Neurontin (utslett,hodepine,vektøkning, ingen ønsket effekt), Lamictal (Væskende utslett øyne), Lyrica ikke prøvd, Ofriril (alt av bivirkninger),

L6.1.6 Benzodiazepiner

L6.1.6.2 Klonazepam

Rivotril funker ikke for meg, blir fort aggressiv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

He-he. Ser at Dr. Kvakkestad muligens ligger litt utenfor min lommebok kanskje. Noen som vet om andre alternativer. De beste DPSer eksempelvis. Så en rankingliste hvor "min" DPS kom svært dårlig ut dessverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Etter det jeg opplevde med Latuda vil jeg ikke anbefale den medisinen til noen. Jeg fikk tics (rykninger i hodet) og sliter enda med å bli kvitt det selv om jeg slutta med medisinen for over et år siden.

Anonymkode: 8b6de...b74

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...