Gå til innhold

gravid uke 15, ingen symptomer


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hei! Er det vanlig å ikke kjenne noen som helst symptomer i uke 15? har vært på to ultralyder der alt så helt fint ut, og har hørt hjertelyd med dopler i uke 13+5..Eneste symptomene jeg hadde i 1.trimester var ømme bryst, men gynekolog sa at det var helt normalt at dette gikk over i uke 12. Har også hatt litt tett nese, men etter en forkjølelse nå så virker det som dette med tett nese forsvant sammen med forkjølelsen..

Anonymkode: 0400f...320

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

5 timer siden, AnonymBruker skrev:

Er det vanlig å ikke kjenne noen som helst symptomer i uke 15?

Tja - hva mener du med symptomer?  Uke 15 er en tid da ganske mange ikke har så mange plager.  Har brystene dine blitt litt større selv om ømheten har blitt borte, eller har blodårene blitt tydeligere?  Har du fått en liten "utovertutt" på magen, som er synlig når du ser deg i speilet fra siden uten klær?  Blir du fortere ubehagelig sulten når det er en stund siden forrige måltid, eller litt mer sliten og stiv i kroppen når det nærmer seg sengetid?  Kjenner du iblant noen stikninger i underlivet eller i siden?  Har du litt lavere toleranse for lukter enn før du ble gravid, og er det noe mat du synes smaker sterkere eller annerledes enn før? 

Alt dette regnes som graviditetssymptomer, de trenger ikke være ubehagelige eller plagsomme for å være "godkjente".  Hvis du ikke var kvalm de første ukene, skal du bare være glad til.  Det er mange som sliter med svangerskapskvalme, men også mange som slipper unna. 

Det viktigste er at hjertet slår, og det er et stort pluss at formen din er såpass bra at du kan leve normalt.  Du kan ennå "rekke" å få både bekkenløsning og andre plager, men forsøk å nyte det så lenge det varer.  Lykke til!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
2 timer siden, laban skrev:

 

Ja, jeg merker jo f.eks. at brystene har vokst og at blodårene er mer synlige..stikkinger kan jeg ikke si at jeg merker så mye til, kjenner ikke så mye i mageområdet egentlig..Er vel egentlig det at jeg ikke kjenner så mye som gjør at jeg blir litt bekymret.

 

Anonymkode: 0400f...320

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Er vel egentlig det at jeg ikke kjenner så mye som gjør at jeg blir litt bekymret.

Jeg skjønner det, men det er ingen grunn til bekymring så lenge dere har sett hjerteslag og du ikke har blødninger. Etter hvert kommer de til å måle veksten (SF-målet) der du går til kontroll og følge med på den måten.

Om en måneds tid kjenner du vibrasjoner i magen, da blir det mer virkelig ;)

Det er ikke unormalt å ha svangerskap uten mange plager, man hører bare mindre om det. Du kommer til å føle deg mer gravid snart - og bekymringene tar ikke slutt før om ca. 25 år :P Jeg har hatt to enkle svangerskap selv, med helt utmerkede babyer som resultat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
10 minutter siden, laban skrev:

Men sånn som det med tett nese, er det sånn som plutselig kan bli bedre i andre trimester? En annen jeg kjenner sa en gang at hvis man først har blitt tett i nesen så vedvarer det gjennom hele svangerskapet..

 

 

Anonymkode: 0400f...320

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mette Moen, Gynekolog

De fleste har det veldig bra i 2.timester, dvs fra ca uke 13 til 26. Lykke til videre, hilsen Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, AnonymBruker skrev:

En annen jeg kjenner sa en gang at hvis man først har blitt tett i nesen så vedvarer det gjennom hele svangerskapet..

Det var da en veldig bombastisk påstand? Jeg forbinder ikke tett nese med svangerskap, og det høres helt fjernt ut at det skulle være et dårlig tegn at man har forbigående tett nese i løpet av ni måneder...

Mange snorker og føler seg litt tungpustet og "trange" når magen er stor helt mot slutten, men ikke i uke 15.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
3 minutter siden, Mette Moen, Gynekolog skrev:

De fleste har det veldig bra i 2.timester, dvs fra ca uke 13 til 26. Lykke til videre, hilsen Mette

Okay..så da er det ikke unormalt at det med tett nese forsvant? har hatt det fram til nå egentlig, men etter jeg ble bra igjen av en forkjølelse så forsvant den tettheten jeg har kjent på hele 1.trimester..Og det er heller ikke unormalt at jeg ikke kjenner stikking/strekking i mageområde eller underlivet?

Anonymkode: 0400f...320

Lenke til kommentar
Del på andre sider

påskelilje

Jeg hadde ikke noen særlige plager i mine tre svangerskap, særlig ikke såpass tidlig som i uke 15. Var ikke kvalm.  Var litt svimmel pga lavt blodtrykk, ellers i fin form. Fikk litt bekkenplager i andre svangerskap, men det varte ikke så lenge.

Nyt gode dager og gled deg til når du kjenner bevegelsene i magen 😊 Det er stort!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...