Gå til innhold

Sykehjemsplass til 87-åring


Gjest En datter

Anbefalte innlegg

Gjest En datter

Jeg skriver til deg i den dypeste fortvilelse, og håper du kan hjelpe meg.

MIn mor er 87 år, blind på ett øye og med grønn stær på det andre. Hun er hofteoperert flere ganger, og er avhengig av to krykker. Bor alene i fjerde etasje uten heis.

I de siste årene har hukommelsen gradvis blitt verre, og nå er hun nesten senil. Aldersdement er vel et riktig ord. Husker ikke navn på gjenstander og gjøremål, og klarer ofte ikke å oppfatte situasjoner riktig.

Hun spiser omtrent ikke, klarer ikke å holde verken seg selv eller leiligheten i orden.

Vi er to døtre som bor 7 mil unna, i et annet fylke, og vi klarer ikke å besøke henne så ofte som vi føler at er nødvendig. Hun må ha hjelp til handling og å betale regninger. Vi er hos henne 2-3 ganger pr. uke, men siden vi også har familie og er uføretrygdet, er det vanskelig. Og det å bo hos en av oss, eller bare ligge over for en natt, er helt uaktuelt, hun vil ingen steder.

Mor skulle selvfølgelig hatt hjemmehjelp, men hun nekter plent, ingen hjelp fra utenforstående. Her vi bor, er det imidlertid sykehjemsplass hun kunne fått på dagen dersom hennes kommune (Oslo) godtok det. Men mor vil ikke i det hele tatt.

Hva gjør vi? Kan hun ikke tvinges på noe vis? Det ville vært til det beste for alle parter, hun ville fått pleie og omsyn, naboene trengte ikke være redd for at hun skulle glemme en kokeplate, og vi døtre, barnebarn og oldebarn kunne vært trygge på at hun ikke lå alene skadet.

I tillegg ville vi kunnet besøke henne mye oftere.

Har tatt det opp med hennes lege, men han sier bare at kommunen ikke vil gripe inn så lenge hun nekter å motta hjelp. Dette kan da ikke være riktig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...