Gå til innhold

Smerter men ingen mens (hormonspiral)


Mina14

Anbefalte innlegg

Hei!

Min datter på 17 år fikk satt inn Kyleena hormonspiral i juni 2017. Hun har hatt regelmessig menstruasjon de siste 6-7 månedene (kommet på dag 27-28), Har da bare hatt litt smerter mensdagen og normal blødning. Nå et det tid for mensen igjen og hun har de siste par dagene hatt bittelitt brunt og litt murringer og regnet med at mensen var rett rundt hjørnet. Den har ikke kommet og det bekymrer hun veldig da hun sier hun har takvise smerter der spiralen sitter. Hun er redd spiralen har flyttet på seg og er så engstelig. Hun har tatt Ibux. Hva slags symptomer får man hvis spiralen evt. flytter på seg? Jeg prøver å trøste med at det er jo tid for mensen og at det kan være annerledes i blødningsmønsteret når hun har hormonspiral. Det virker som hun mer symptomer på mensen nå uten at mensen kommer. Er det normalt? Sjekket spiralen hos gynekolog med ultralyd for 2 mnd. siden og alt var bra.

Kan nevne at grunnen til at hun har spiral i tillegg til at hun har kjæreste er at hun hadde veldig smertefull menstruasjon i det den brøt ut. Hun var mer eller mindre sengeliggende første mensdag, etter det gikk det greit. Er det et symptom på endometriose? Var jo lykke for henne å begynne spiral, bortsett fra veldig engstelig i dag pga de smertene i underlivet og ingen mens.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Hun bør ta en graviditetstest, og hvis den er positiv bør hun fort søke lege da det i verste fall kan være graviditet utenfor livmor. Det er ikke for å skremme, men for å få utelukket denne muligheten.Hvis testen er negativ, kan hun se det an.

Spiraler flyttet ikke på seg etter at de er lagt inn. Man kan ved innsettingen uforvarende komme til å perforere livmorveggen så den kommer på feil plass i bukhulen, men det skjer ikke i ettertid. Ved kontroll var spiralen på plass.

Hennes symptomer kan være endometriose og da er hormonspiral et godt førstevalg i behandling.

Gi tilbakemelding om testen!

Vennlig hilsen Mette 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, tusen takk for raskt svar😊

Hun tok graviditetstest i dag tidlig som var negativ. Brukte «Clearblue 6 dager før forventet mens». De smertene hun hadde i går ga seg etterhvert og har ikke vondt i dag.  Har kun litt brun utflod. Da får hun bare vente å se om det kommer noe mens etterhvert da, eller det er vel også normalt at den ikke kommer når hun har hatt hormonspiral i 10 mnd.?

Det var uansett greit å ta en test siden disse takvis smertene var nye. Hun har hatt litt menssmerter før mensen før også, men disse var visst litt annerledes så derfor greit med test for sikkerhetsskyld. Siden det er menstid for henne og hvis hun skulle få slike smerter igjen skal hun da bare ta Ibux? for det gir seg jo tydeligvis.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mette Moen, Gynekolog

Ja, hun kan være blant de 12% heldige som etter ett år helt mister menstruasjonen. Ja, hun kan ta Ibux for smerter. Det kan være greit å notere når hun får smerter. Hilsen Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...