Gå til innhold
AnonymBruker

Kul/øm i brystet - sammenheng med mensen?

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hei. 

Vet du er gynekolog men kanskje du vet noe om bryst og kuler og ømhet og? 

Først: kvinne. 37 år. Ingen barn. Bruker ikke prevensjon. Lungeemboli som 23 åring trolig grunnet bare 3uker på P-pillen. Stadig økende mensensmerter og blødninger. Mensensmerter starter stadig tidligere. Opptil 1-2 uker FØR med tatt. Påvist myomer med god effekt av Esmya som nå ikke kan taes mer. Gynekolog har anbefalt spiral. Er overgrepsutsatt som barn så tungt å forholde seg til alt. Gynekolog har foreslått å prøve å få spiral i narkose for blødninger og smerte. Skal dit snart for samtale. 

Har spiseforstyrrelse/anoreksi. Litt lav i vekt, men er kommet seg. Nå bmi ca 17. Går i behandling. Mensen har tross lavere bmi nesten alltid vært regelmessig. 

Aktuelt: siste ca to uker stadig økende ømhet i venstre bryst. Det er tydelig blitt større enn det andre. Har i utgangspunktet små bryster. Kjent etter kul og kjenner jo noe men usikker på om det defineres som kul eller kjertel eller hva. Andre brystet bittelitt ømt men ikke i nærheten av det andre. Aldri hatt det i forbindelse med mensen før. Men det kan kanskje komme likevel? Kan se en tydeligere blodåre på det vonde forstørrede brystet. Har lite lyst til å bli tatt på av noen og håper du har noen tanker? Bare å se det an noen sykluser? Tenker mensen kommer om en ukes tid. Den har rotet seg mye etter Esmya. Nå kan jeg spotte 1-2 uker i forkant. 

Beklager at jeg ikke bare lar legen undersøke det med det første. Har med historien min å gjøre. Men skal ta mot til meg om du mener det trengs? 

 

Anonymkode: f0c58...469

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Hvis det plutselig oppstår synlige forandringer i et bryst, så bør det undersøkes nærmere. Det kan være både godartede og ondartede forhold. Det er ikke for å skremme deg, men for at det tas alvorlig og at du får bestilt time ganske fort og ikke venter på at menstruasjonen er overstått. Ikke noe man 'ser an'. Fastlegen vil undersøke deg og påvises suspekte forandringer, da blir det enten henvisning til mammografi eller til en 'brystklinikk' hvor de også kan ta vevsprøver.

Det med behandling for muskelknuter kommer i andre rekken. Vennlig hilsen Mette

PS du kan gjerne gi tilbakemelding om funn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×