Gå til innhold

Prevensjon - 42 år


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hei. Jeg er 42 år og var til legen i dag. Etter graviditet, fødsel og amming av mitt siste barn ønsket jeg nå prevensjon igjen. Jeg er vant til å gå på P-piller og har vært fornøyd med det i alle år. Legen sa imidlertid at hun ikke skrev ut P-piller til kvinner over 36 år pga fare for blodpropp. Hun foreslo spiral, men jeg har helst ikke lyst til det. Er det andre alternativer for meg, som kan være ok? 

Anonymkode: 55f85...531

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Hvis du ikke har risikofaktorer som overvekt, røyking, høyt blodtrykk osv,,så kan du gjerne fortsette med p-pille til du blir ca 50 år. Be evt om henvisning til gynekolog, hvis fastlegen er usikker.

Andre muligheter er 'østrogenfri p-pille' eller p-stav som ikke inneholder østrogen, bare hormonet gestagen, men en bivirkning er at det kan  komme uregelmessige blødninger. Hos 1/3 mindre blødning, hos 1/3 omtrent normale blødninger og hos 1/3 mer blødning.

Vennlig hilsen Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Takk for svar. Jeg er ikke overvektig (170 cm, 70 kg) og røyker ikke. Fikk svangerskapsforgiftning ca 1 uke etter fødsel og gikk på blodtrykksenkende 3 måneder for sikkerhets skyld, blodtrykket var fint igjen lenge før. Går ikke på dette nå lengre og har blodtrykk slik jeg pleide å ha det, sist 117/77.  Jeg har mest lyst til å fortsette på p-pille. Men det er kanskje ikke tilrådelig på grunn av at jeg hadde denne svangerskapsforgiftningen?

Brukte ceracette etter fødsel, men fikk veldig uregelmessige blødninger, dvs småblødninger uten noe mønster, synes jeg. Hadde derfor mest lyst til å slutte på dem og nå har vi bare brut kondom. Jeg ønsker imidlertid veldig lite å få flere barn og jeg er også 42 år og har ikke lyst på et nytt svangerskap.

Tror du likevel jeg kan gå på p-pille?

Jeg ønsker helst ikke spiral, men hva tenker du om det? Er det best, slik legen min mente? vil P-stav gi meg samme småblødningene, tror du?

Anonymkode: 55f85...531

Lenke til kommentar
Del på andre sider

påskelilje

Jeg kan anbefale sterilisering. Koster litt, men utrolig greit og praktisk :-) Gjorde det da jeg var omtrent på din alder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mette Moen, Gynekolog

Tror du likevel jeg kan gå på p-pille? Ja

Jeg ønsker helst ikke spiral, men hva tenker du om det?  Det er ditt valg. Neste alle kvinnelige gynekologer bruker hormonspiral, i all fall når de er over 40 år

Er det best, slik legen min mente? det beste er det du kan akseptere

vil P-stav gi meg samme småblødningene, tror du? det vet man ikke på forhånd.

 

Vennlig hilsen Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...