Gå til innhold

Klarer ikke helt å slappe av med det legen kom fram til i dag


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg har pcos og har så og si aldri menstruasjon. Har kanskje en liten blødning en gang i året og da trenger jeg verken bind eller ob. For seks år siden hadde jeg en konisering og har (jeg vet det er sløvt) ikke hatt noen celleprøver etter dette. For to dager siden begynte jeg å blø, i går begynte jeg å blø mye. Veldig mye. Det bare rant ut og selv med to ob og bind så måtte jeg bytte en gang i timen. Jeg følte meg uvel i hele kroppen, kvalm, vondt i magen og ryggen, kvalm og vondt i hodet, var også blek. Det toppet seg i natt, byttet bind og ob 3 ganger og blødde allikevel gjennom. Det bare rant og rant og det er veldig mye klumper. Var hos legen og tok en vaginal undersøkelse og han tok blodprøve med en stikk i fingeren. Fikk noen tabletter som skulle stoppe blødningen og det ser ut som de virker. Jeg er fremdeles uggen i kroppen og litt desorientert egentlig. Han sa dette trolig var en kraftig menstruasjon siden det er så lenge siden sist og fikk beskjed om å komme tilbake hvis det ikke stopper. Jeg klarer ikke helt å falle til ro med svaret, har bestilt time til gynekolog  for å ta en celleprøve, men den timen er ikke før om to uker. Syns du svaret fra legen høres nok ut eller burde jeg ha blitt henvist til gynekolog eller sykehus med en gang? Mvh jente 33 år

Anonymkode: a0036...a06

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Dette blir bare et kort svar. Legen du var hos gjorde en gynekologisk undersøkelse for å utelukke forandringer på livmorhalsen, så jeg synes at du kan slappe av. Forklaringen om blødningen virker rimelig.

Vennlig hilsen Mette

PS senere skal jeg komme med utdypende kommentarer

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Leste og tenkte på diskusjonen jeg hadde med min mannlige fastlege i fjor om gynekologisk undersøkelser. Der han innrømmet at fastleger har ikke nok kunnskap til å forstå hva som feiler en kvinne. De tar celleprøver. Men det er ikke alt de forstår. Det er faktisk det ærligste en lege har sagt til meg!! Glad jeg går til gynekolog som skjønner hva de holder på med.

Anonymkode: 308d1...00e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Takk for svar. Da får jeg bare slappe av med det svaret og ta gynekologtimen og celleprøve om to uker. De pillene jeg har fått virker og jeg blør mindre, men på morgenen når jeg ikke har tatt de på noen timer så blør jeg like mye igjen og får vondt magen igjen, men det er kanskje vanlig. Jeg skulle komme tilbake over pinsen hvis jeg ikke har sluttet å blø så mye.

Anonymkode: a0036...a06

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mette Moen, Gynekolog

Har du fått behandling for din PCOS? Hvis tilstanden ikke behandles, kan slimhinnen i livmoren bygge seg opp og så kan det bli rikelig blødning som du har opplevet. Det kan forebygges med p-pille eller ‘gestagen-kur’ 3-4 ganger i året hvor det renses opp i livmoren.

Etter en konisering kan det komme litt småblødning fra livmorhalsen, men ikke en så voldsom blødning som du har hatt.

Du kan vente to uker med timen hos gynekologen, men hør om du ikke bør ha noe forebyggende for blødninger.

Vennlig hilsen Mette

 

PS fastleger er flinke til å 'grovsortere' dvs. vurdere om det er noe som trenger øyeblikkelig hjelp eller som kan vente, evt med midlertidig løsning med Cyklokaprontabletter som du har fått.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...