Gå til innhold

Er det militæret som er de "sivile" i demokratier ?


AnonymBruker

Trenger vi offentlig stemmeavgiving i valg, og at en kan straffes i ettertid dersom et valg en stemte for førte til negative konskevenser ?  

3 stemmer

 1. 1. Stemmeansvar i demokratier?

  • Ja
   0
  • Nei, la oss fortsette som før, dette virker fungere bra !
   3
  • Vet Ikke Helt =D
   0


Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Noe jeg har gått å tenkt litt på. Tenk om 55% av nordmenn stemmer demokratisk, "la oss starte krig mot Sverige!" uten grunn. Så sender vi våre militære til å krige mot svenskene og tusenvis av mennesker, såkalte sivile, dør som følge av dette (ca halvparten av døde i krig er sivile). Men hvem er skyldige for disse døde sivile?, det er jo folket som stemte som er de virkelige krigerne som stemte og iverksatte krigen, militært personell vervet seg jo i forkant uten å forvente at folket skulle begå slike forferdelige beslutninger og bruke dem slik.

I Gaza stemte folket demokratisk for utslettelsen av Israel, og etter at de blir drept i krig så sier de hey hey vi er sivilie dere kan ikke gjøre dette, vi vil krige, men ikke dø, for da bryter dere menneskerettighetene våre !

USA har startet krig etter krig i nyere tid som er helt meningsløse, med folket som tilsynelatende er helt OK med det, 100'000 døde i Irak pga "weapons of mass destruction" f.eks, etter andre verdenskrig har folket i USA brukt stemmeretten sin helt sinnsykt galt, er ikke folket ansvarlige for dette i demokratier.  Så mange sivlie drept... Og ikke noe ansvar en bare fortsetter som før, krig etter krig.....

Trenger vi å innføre et nytt begrep, stemmeansvar. Stemmer du på tåpelige ting, må du ta konsekvensen av det ? Eller hvordan kan vi ellers få folk til å ta ansvarlige valg, dersom de slipper konskevensene? 

Hvordan skal vi løse dette problemet?

Kjør debatt !

Anonymkode: 85e05...14e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Gargamel

Det er vel mer det at målet i krig er å ødelegge kampevnen til fienden. Det er ikke hevne seg på de som er skyld i krigen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
 • Opprett ny...