Gå til innhold

Kan det være noe med hormonene?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hei! Jeg er en kvinne på 35år som fikk mitt 3.barn i oktober 2017. Har en fra 2010, og en fra 2008. Så noen år siden sist. Grunnen til at jeg skriver til deg nå er at jeg er fortvila over at ingen finner ut hva som er galt med meg. Jeg har nesten siden fødsel vært svimmel og følt meg utmattet og en slags svakhetsfølelse i kroppen. Dette har igjen ført til helseangst. Jeg er sjekket fra topp til tå og legen begynte å snakke om me utredning. Da jeg i flere år har vært plaget med utmattelse innimellom. Undersøkelser som har blitt gjort det siste halvåret er Mr av hodet, ultralyd av abdomen også livmor og eggstokkene, ultralyd av lymfer på hals, armhulen og lysken. Ultralyd av blodårer på hals, hovedpulsåren osv. Blodprøver:hematogram (hvite, røde osv), blodprosent, stoffskifte, magnesium eller noe sånn, lever, nyre, hepatitt, kyssesyke, borrelia og andre infeksjoner. Eneste som var kommentar på var at jeg hadde lite østradiol men at dette også var vanlig etter fødsel og ved amming. Men jeg vil forklare litt om hvordan plagene mine har vært før svangerskapet. Da fikk jeg denne utmattet følelsen og ofte diaré og nedstemt en uke før mensen og ofte før eggløsning så var det helt fint under mensen utenom menssmerter da. Dette forsvant helt etter 12.uker ut i svangerskapet. Jeg følte meg frisk og tenkte at nå er jeg kvitt dritt en men nå har altså den ekle utmattelsen og føle meg slapp vart over 8mnd. I tillegge er jeg svimmel. Blodtrykket kan ofte være 95/55 i hvile. Også blitt undersøkt av nevrolog på nevrosenteret til klinikk for alle. Men kan det være lavt østrogen som gjør meg så dårlig. Er det i så fall mulig å få tilført det. Og er det mye av det i kroppen når en er gravid? Vil bare føle meg bra igjen. 

Anonymkode: 298c4...1fd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Før jeg kan vurdere din situasjon i relasjon til hormoner:

  • Hvordan er det med dine menstruasjoner? er de tilbake etter fødselen?
  • Har du oversikt over resultat av alle hormonprøver som er tatt?
  • Bruker du prevensjon nå?

Hilsen Mette

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke fått tilbake mensen. Har ikke fått tilbake før etter at jeg har sluttet å amme med de andre etter ca 1 år. Bruker ikke prevensjon. Har ikke oversikt over prøver men tror det er bare østradiol som er tatt men skal til legen på fredag kan eventuelt høre da. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mette Moen, Gynekolog

Inntil du har fått syklus tilbake, vil østradiol være på et bunnivå. Ved første syklus bli nivået igjen normalt. Ved graviditet er nivået mangedoblet.  Jeg tror ikke at jeg har forklaring på din tilstand. Jeg går utfra at stoffskiftet er undersøkt. Lavt stoffskifte kan gi tretthet og lavt blodtrykk. Binyrefunksjonen er også sjekket? (Måling av kortisol i blodet). Det virker jo som du er undersøkt på alle mulige måter. Trist at du ikke er i form når du har omsorg for tre barn.

Beklager at jeg ikke kan hjelpe deg, vennlig hilsen Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stoffskifte er helt fint. Kortisol er ikke målt. Skal spørre om å måle dette på fredag. Men er det sånn at østrogen synker før mensen? Syns det er så rart at det hver måned før svangerskapet i sikkert 3 år var sånn at jeg var dårlig før mensen men ble helt fin når den kom. Og at jeg var helt fin for dette i svangerskapet. Er det mulig å sette i gang syklus igjen etter fødsel for å se om det kan hjelpe? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mette Moen, Gynekolog

Du har vel hatt en form for PMS, plager før menstruasjon, og dessuten vil kroniske plager gjerne forverres i perioden før menstruasjon. Man kan ikke sette i gang syklus, den må komme av seg selv. Man kan evt gi erstatningshormon (HRT) med f.eks Trisekvens som du må få på resept.

Du beskrev at du hadde symptomer rett før menstruasjon og igjen rett før eggløsning. Rett før menstruasjon er østrogen på vei nedover, rett før eggløsning er østrogen på topp, så det stemmer ikke med dine symptomer.

Vennlig hilsen Mette

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...