Gå til innhold

Ubehag etter kontakt med brennesle


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hei. Jeg luket i Hagen i dag, og uten hansker. Jeg tok på noe som må ha vært en ung brennesle. Det liknet ikke helt på brennesle, men var mørk grønn og full av «piggehår». Det stakk umiddelbart. Problemet er at det er veldig ubehagelig. Har aldri fått såpass med ubehag fra brennesle tidligere. Leste på nettet at brenneslesvie gir seg etter noen minutter, men jeg har hatt ubehag i flere timer. Har ikke utslett, men er lett rød, og har små «hull» etter «pigghårene». Det svir ikke, eller klør. Det prikker, som når «beinet har sovnet». Leste også at brennesle ikke brenner i håndflatene fordi huden der er for tykk, men jeg har altså ubehag akkurat der. Er litt bekymret. Var det brennesle, eller kan det ha vært en annen vond plante? Hva skal jeg gjøre?

Anonymkode: de7d8...9df

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

FjellOgDalar

Kan jo hende du reagerer litt allergisk på det. Om jeg kommer borti brennenesle, opplever jeg først svie. Så klør det som f ganske lenge etterpå. Det hjelper å smøre med Eurax eller Xylocain liniment.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min erfaring er at brenneslesvie varer langt mer enn noen minutter, selv om det er verst første minuttene. Det er også en kjent sak at unge brennesler brenner/svir mer enn gamle. Egentlig tror jeg vel svien har gitt seg om du leser dette ;). 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...