Gå til innhold

Bytte fra 20mg cipralex til Brintellix


medman9090

Anbefalte innlegg

Mann, 47.

Jeg lurer på om jeg skal prøve dette. Har brukt cipralex 20mg i tre fire år, og andre ssri før det i 15 år. Effekten er tilstede, mener jeg. Blir i hvert fall veldig tung i kroppen hvis jeg reduserer på dosen, og humøret synker. 

Hvordan kan jeg forvente et bytte til Brintellix?har litt nedsatt libido på cipralex. Har også vurdert TMS behandling på Haukeland. Mener å ha lest at slik behandling også kan stimulere reseptorene til å bli mer følsomme for medisin igjen etter langtids bruk. 

Er selvfølgelig litt urolig for om jeg kan falle langt ned ved et evt bytte av medisin. Jobber fast 65% de siste 17 år stabilt. Har tidligere hatt sosial angst, dette er "kurert", mest vhj a. terapi og fast jobb. Har også hatt diagnosen tilbakevendende depresjon. Er ikke så veldig deprimert lengre men er veldig sensitiv ift. å bekymre meg for mine nærmeste, barn, familie. Ble skilt etter 23 år for tre år siden, og har nå ny partner. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvis du overveiende har/har hatt depresjon og bekymring, er det overveiende sannsynlig at du vil få det bedre, også seksuelt, på Brintellix.

Hvis hovedproblemet er/har vært angstlidelse(r), kan du ikke forvente bedring annet enn på sexlivet ved et bytte. Effekten på angstlidelser kan bli dårligere enn på Cipralex.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg byttet fra 20 mg cipralex til 20 mg brintellix for noen år siden. Min erfaring var at depresjonen holdt seg likt, men angsten økte.  Ble heller ikke så flat på brintellix som jeg ble på cipralex. Etterhvert la legen til efexor og den kombinasjonen hjalp meg med angsten også. Alt i alt så synes  jeg brintellix er en bedre medisin for meg.  Brukerlegg abilify og quetiapin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...