Gå til innhold

Blødningforstyrrelser. Behandling.


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har vært plaget av blødningsfortyrrelser i mange år, og nå har jeg nærmest blødninger hver dag. Har vært hos gynekolog som har påvist fortykket slimhinne i et område av livmoren. Fikk da forklart to behandlingsmuligheter: fjerning av slimhinnen eller fjerning av hele livmoren. Gynekologen sa dette var et valg jeg måtte ta,  og jeg synes det er et vanskelig valg å ta. Har du noen råd? Og finnes det ingen annen mulighet? Har prøvd hormonell prevensjon i alle varianter og det fungerer ikke- jeg får mange store bivirkninger. Det ble tatt prøve fra livmoren, prøvesvar foreligger ikke ennå. 

Anonymkode: 41590...863

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Det evige spørsmålet fra meg: hvor gammel er du?

Det er viktig med denne opplysningen når man skal gi et råd. jeg vil også gjerne høre om du har og om du ønsker flere barn.

Vennlig hilsen Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mette Moen, Gynekolog

Du har fått to valg, og de andre muligheter er forsøkt. Fjerning av slimhinnen (ablasjon) er en løsning som mange er fornøyd med, det gir mindre eller ingen blødning. Omtrent halvparten mister menstruasjonen helt. Det er 10-20% som ikke blir fornøyd og som siden ønsker å få fjernet livmoren. Var det ikke verdt å prøve ablasjon først? det er et enkelt inngrep.

Vennlig hilsen Mette

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blåklokka123

Ja, jeg heller mot å fjerne slimhinna først. Tror du jeg kan bli sterilisert samtidig? I og med at jeg ikke tåler hormonell prevensjon? 

Har lest at man kan først forsøke å få livmoren til å støte ut den fortykkede delen ved hjelp av hormoner. Men dette er kanskje ikke aktuelt lenger? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mette Moen, Gynekolog

Du må betale ca 6000 kr for samtidig sterilisering som må foretas ved et annet inngrep: kikkhullsoperasjon eller laparoskopi. Det kan søkes om fritak for egenandelen. Det må din lege søke om.

Ablasjon reduserer risiko for graviditet sterkt, I din alder er fruktbarheten også sterkt redusert.

Jeg vil derfor anbefale den svake minipille Conludag, den gir bare 97% sikkerhet, men under nevnte omstendigheter på det være tilstrekkelig. Den hindrer sædceller i å passere livmorhalsen og gir lite innvirkning på kroppen ellers.

Hilsen Mette

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...