Gå til innhold

Plutselig beskjed om å ta ny celleprøve


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg ble ringt av legekontoret mitt i dag. Der fikk jeg beskjed om at de hadde fått resultatet av en celleprøven jeg har tatt og at jeg måtte ta en ny. Ble litt overrasket da jeg tenkte at det var veldig lenge siden jeg tok den. Kom til legen, hun sa det ofte kunne ta tid å få svar. Jeg fikk beskjed da jeg tok prøven om at det kan ta 2-4 uker, hvis jeg ikke hører noe er alt bra.

Når jeg kikker tilbake så tok jeg celleprøven i oktober 17. Det er 10 måneder siden. Legen virket litt brydd da jeg spurte om hvorfor det hadde tatt så lang tid og hun skyldte på at de som undersøker prøvene hadde hatt mye å gjøre i sommer.. Legen min snakker litt dårlig norsk, men det jeg forsto var at jeg var positiv på hpv viruset, men ingen celleforandring. Slik jeg forstår så tester de foreløpig ikke for viruset hvis det ikke er noe uregelmessigheter fra selve celleprøven? Har også lest at de skal begynne med å teste rester fra celleprøve mtp hpv, men at det ikke skjer før 2019. Jeg tok som sagt prøven i 2017. 

Har legekontoret «glemt» meg bort mtp å si fra om at jeg må inn på nytt?

Er det celleforandringer når resultatet av en prøve viser positiv for hpv?

Leser også at legene skal følge deg opp om man har positiv hpv test, men fikk samme beskjed i dag om at det kunne ta 2-4 uker før svar samt at jeg ikke hører fra dem om de er fine. Kjenner jo nå at jeg ikke helt klarer å stole på dette.

Har aldri vært bekymret for dette, men merker jeg blir litt engstelig og føler jeg får lite informasjon fra legen min. 

Anonymkode: 936d4...8b6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

14 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Oktober 2017? Det er sløvt fra legekontoret!!

Anonymkode: c7760...4cb

Ja, jeg trodde ikke det var så lenge siden- men sjekket timebestillingene mine og det var oktober 17. Jeg er 29 år, og har tatt celleprøve tidligere. Da måtte jeg ta ny fordi det var utydelig- men med beskjed om at de var fine neste gang. Det var ved et annet legesenter. 

Endret av Frullium
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mette Moen, Gynekolog

Jeg synes at du skal be om kopi av prøvesvaret, så får du svart på hvitt hva som ble påvist, dato for undersøkelsen på cellelaboratoriet og deres råd om ny prøve. Du er i din rett til å se dette svaret, ikke bare å få det referert. Jeg kan ikke forestille meg at det kan ta 10 måneder å besvare en celleprøve.

Vennlig hilsen Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...