Gå til innhold

Bipolar 1 og sliter veldig med PMS


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg er i 20-årene, og har bp1. Fast tar jeg litium, og i perioder andre medisiner for å sove, kontrollere psykosesymptomer, osv. Det er sjelden at jeg er helt stabil, men jeg har blitt MER stabil på litium, i alle fall. En stor utfordring som påvirker stemningsleiet i tillegg til bipolariteten er PMS. Jeg har ikke diagnosen, men jeg vet rett og slett at jeg har det. Sånn er det nok for de fleste kvinner. Vi har PMS i ulik grad, og gidder ikke gå til legen for å få noen diagnose, siden det er så vanlig. 

Greia er at jeg har sett et mønster en god stund nå. Ca. 7-14 dager før mensen starter, går jeg helt i kjelleren. Jeg mister så og si all kraft og funksjon, og ligger bare på soverommet med rullgardninene nede. Sover mye. Gråter mye. Tenker fryktelig negativt, og blir suicidal omtrent hver gang. Jeg tar ofte mer beroligende medikamenter. Orker ikke møte noen, Orker ikke husarbeid. Ikke handle. Ikke lage mat. Mister kontroll over hverdagen. Glemmer avtaler. Tar ikke telefonen. Svarer ikke på meldinger. Blir hysterisk rasende hvis det blir noe særlig stress. Osv. Jeg fungerer omtrent ikke disse 1-2 ukene i måneden. Et par dager etter at mensen har kommet, løsner det. De mørke skyene forsvinner, og det blir klarvær igjen.

Dette skjer hver måned, men unntak av hvis jeg er manisk. Da får jeg gjerne ikke mensen uansett. 
 

Er det flere av dere bipolare kvinner som har liknende utfordringer? Kan jeg gjøre noe med det? 1-2 uker i måneden blir jo 12-24 uker i året uten funksjon, så det betyr jo litt. Særlig med all bipolardritten i tillegg. 

Anonymkode: 297e8...78d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...