Gå til innhold
AnonymBruker

Hvordan vet man om en person er parasuicidal eller suicidal?

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hvordan vet man om en person er parasuicidal eller suicidal? Og hvordan skiller man et parasuicid og et reelt selvmordsforsøk?

Anonymkode: 0cda2...171

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

kupton

Det vet man ikke. En bruker det en har lært 6 år på universitetet og deretter 6 år spesialisering og deretter noe tiårs erfaring, og på tross av det blir det bare en slags kvalifisert gjetning mange ganger. Forskning har vist at prediksjon av suicidalitet ofte er nesten umulig. Men befolkningen og politikerne har voldsomme forventninger til at psykiatrien skal kunne skille de reelt suicidale fra de som ikke er det.

Sannsynligvis er det to forhold som kan forhindre suicid: Rask og korrekt diagnostikk med påfølgende korrekt behandling og en god menneskelig relasjon mellom pasient og behandler.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
issomethingwrong

Jeg synes psykiatrien i lys av dette er altfor utskjelt. 

Men det skyldes kanskje at jeg synes det er like tragisk om en ung person dør av kreft som at noen tar livet sitt. Det dør mange flere av kreft og hjertestans enn av selvmord. Men det sistnevnte er visst omtrent alltid som følge av feilbehandling? 

Et uomtvistelig faktum:

Helsevesen og diagnostikk blir aldri perfekt. Skal du sørge for at NULL personer skal bli sendt hjem med beskjed om at brystsmertene er muskulære når det viser seg å være hjerteinfarkt, må du sende hundretusener til invasive undersøkelser. Skal du legge inn alle som har selvmordstanker, må du bygge hundre nye sykehus. Det går dessverre ikke, noen av delene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

Det er veldig vanskelig tror jeg. Det er kanskje når vi begynner å feste oss for mye med død og tenners gnistel og fester oss for lite til livet selv. Tror mange kanskje er i forrvirringstilstander og trenger masse tid og omsorg og forståelse. Det er bare veldig vanskelig tror jeg. Det er vel ofte slik kanskje at det først er når alt topper seg mange begynner å tenke på hjelpeapparatet og alt da er kjempevanskelig og indre og ytre kaos kanskje. Må bare være helt utrolig tungt også kanskje mangle ressurser for alle det rammer og alle omkring.

Anonymkode: d14ac...60e

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

Ingen tror det, men jeg tror det er som annen sykdom. Det kan ramme alle. Men bare så uforståelig.

Anonymkode: d14ac...60e

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×