Gå til innhold
Fionys

Cellegift - paranoia

Anbefalte innlegg

Fionys

Har en eldre slektning som akkurat har fått sin andre cellegiftkur og har i det siste virket paranoid. H*n mistenksom mot alle, selv sine nære, tør ikke fortelle noe til noen. Det har blitt veldig vanskelig å hjelpe til og støtte denne personen pga.  

Vet at hukommelsen har blitt dårligere etter oppstart med cellegift, men kan også det mentale svekkes slik som for eksempel å bli paranoid?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

issomethingwrong

Cellegift / cytostatika kan forårsake bivirkninger fra nærmest hvert eneste organ i kroppen, hjernen / psykiatri inkludert. Det kommer selvsagt an på både type medisin og dose, men generelt er både angst, depresjoner, humørsvingninger og psykotiske reaksjoner relativt vanlig ved mange typer cytostatika.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

Skal ikke så mye til før eldre får slike reaksjoner. En sovemedisin, en infeksjon, depresjon, lite søvn eller store omveltninger i livet kan også gi slike symptomer. Dessuten kan cellegift absolutt være grunnen. Uansett ville jeg ha tatt det opp med lege. Ikke for å uroe deg men greit å få avkrefte at det ikke er metastaser til hjernen eller noe annet som gjør dette. 

Anonymkode: f8631...856

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×