Gå til innhold

Cellegift - paranoia


Fionys

Anbefalte innlegg

Har en eldre slektning som akkurat har fått sin andre cellegiftkur og har i det siste virket paranoid. H*n mistenksom mot alle, selv sine nære, tør ikke fortelle noe til noen. Det har blitt veldig vanskelig å hjelpe til og støtte denne personen pga.  

Vet at hukommelsen har blitt dårligere etter oppstart med cellegift, men kan også det mentale svekkes slik som for eksempel å bli paranoid?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Cellegift / cytostatika kan forårsake bivirkninger fra nærmest hvert eneste organ i kroppen, hjernen / psykiatri inkludert. Det kommer selvsagt an på både type medisin og dose, men generelt er både angst, depresjoner, humørsvingninger og psykotiske reaksjoner relativt vanlig ved mange typer cytostatika.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal ikke så mye til før eldre får slike reaksjoner. En sovemedisin, en infeksjon, depresjon, lite søvn eller store omveltninger i livet kan også gi slike symptomer. Dessuten kan cellegift absolutt være grunnen. Uansett ville jeg ha tatt det opp med lege. Ikke for å uroe deg men greit å få avkrefte at det ikke er metastaser til hjernen eller noe annet som gjør dette. 

Anonymkode: f8631...856

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...