Gå til innhold

Muskelknuter


Drina

Anbefalte innlegg

Var til gynekolog og tok innvendig ultralyd. Det viser seg at eg har eit par muskelknutar i livmor, men han mente at dei ikkje er så store at operasjon er nødvendig. Kan desse muskelknutane vere årsak til vanskar med å bli gravid? Og er det noko,ein kan ta for å redusere blødningane (ikkje prevensjon)?

Endret av Drina
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Muskelknuter (myomer)  er godartede forandringer i muskellaget på livmoren. Hos kvinner siste i den fruktbare alder kan de påvises hos mer enn halvparten. De kan være årsak til rikeligere blødninger, og noen ganger kan de gjøre det vanskeligere å bli gravid. De kan trykke på blæren og medføre hyppig vannlatingstrang. Myomer som ikke medfører symptomer, behøver ikke å behandles. De kan ikke utvikle seg til noe ondartet.

For å redusere blødningene kan du ta Cyklokaprontabletter (2-3 x 3-4 faglig) når blødningene er på det verste. Da må du ha resept. Det er andre behandlingsmuligheter som å stoppe blodforsyning til muskelknutene (embolisering) og hormonbehandling (Esmya). Ved barnløshet kan man kirurgisk fjerne myomet/myomene, men ofte kommer de tilbake. Hvis det ikke er barneønske i fremtiden og myomene er plagsomme, så kan man fjerne hele livmoren.

Vennlig hilsen Mette

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...