Gå til innhold

Forvirret og syklus


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei! De siste månedene har syklusen min vært veldig merkelig. Jeg er 33 år og har to barn. Det føles ut som jeg sliter lenge med eggløsning og får eggløsningssmerter og smerter i brystene i nesten to uker før jeg får mensen. Det har jeg ikke hatt før. Jeg pleier å ha sterke menssmerter, men nå kjenner jeg knapt noe når jeg får mensen, og jeg blør annenhver dag i noen dager til mensen er ferdig. I forkant av mensen (3-4 dager) blør jeg frisk etter sex som om jeg har mensen, men det stopper helt opp etterpå? Hva kan dette bety? 

Anonymkode: 1b249...0fc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg går ikke på prevensjon forresten, men skal forsøke nuvaring når jeg får mensen neste gang. Av andre viktige kommentarer så er syklusen på over 50 dager hver gang. Er blitt utredet for pcos  men har ikke det. Jeg er 170 og 68 kg. 

Anonymkode: 1b249...0fc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mette Moen, Gynekolog

Unormal syklus (normalt er syklus på 25-35 dager) skyldes oftest uregelmessig eggløsning, hos deg sen eggløsning. Ved blødning etter samleie, bør det utføres en inspeksjon av livmorhalsen for å se etter forandringer. Ømme bryster i perioden mellom eggløsning og start av menstruasjon er et av symptomene med PMS (pre menstruelle symptomer), og det er tendens til at det øker med alderen. Det er sjelden at PCOS starter i din alder (i det minst når vekten er normal).

Mitt råd blir: få sjekket livmorhalsen og start med Nuvaring som vil gi deg en normal syklus. Hvis du ønsker å hoppe over en menstruasjon, så er det bare å unngå pausen, og gå rett på ny ring.

Vennlig hilsen Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...