Gå til innhold

Hvor mye bistand bør vi gi til "u-land" ?


AnonymBruker

Hvor mye "bistand" bør vi gi  

2 stemmer

 1. 1. Hvor mye "bistand" bør vi gi

  • 0% av BNP, u-hjelp hjelper ingenting, annet enn å gi eliten "godfølelse" og FN jobber etter at de er ferdig på tinget som belønning for "god innsats"
   0
  • 0.5% av BNP
   0
  • 1% av BNP
   0
  • 3% av BNP
   0
  • Vet ikke/annet (svar under da vel!)
   2


Anbefalte innlegg

https://e24.no/makro-og-politikk/dette-er-lekkasjene-fra-statsbudsjettet/24458615

Etter lekkasjene så kommer det frem at vi vil gi 37.8 milliarder kroner i bistand til u-hjelp. Til sammenlikning er det i Norge 1.8 millioner som jobber i privat næringliv inklusive offentlig eide foretak. 3.2 millioner jobberenten  i staten, eller jobber ikke, og finansieres av disse 1.8 millioner mennesker i privat sektor i Norge.

Dvs, at for hver eneste nordmann som jobber i privat næringsliv, så skal de ikke bare finasniere 3.2 millioner nordmenn, de skal også fratas 21'000 kroner av lønna deres (etter skatt) hvert år, som skal doneres til tilfeldige folk i utlandet, og i stor grad havne i hender til korrupte folk ettersom landene vi gir støtte til stort sett er gjennomkorrpute og derfor aldri kommer noen vei.

Dette høres, noe høyt ut. Og er det noen dokumentasjon på at dette faktisk har noe positiv effekt?

Hva synes du om dette? Kjør debatt ?

Anonymkode: 6ee56...136

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

For bytte ut avsnitt 2 litt uheldig formulering:

Dvs at Norges 1.8 millioner ansatte i KONKURRANSEUTSATT privat næringsliv, ikke bare skal fiansniere 3.2 millioner nordmenn som enten ikke jobber, eller jobber i staten, men de skal i tillegg per person betale 21'000kroner etter skatt til tilfeldige folk i utlandet de ikke har noe forhold til ut over å tilhøre samme dyre-art. I en global økonomi er det ikke lenger bare å leke med skattesatsen til privat næringsliv, taper du konkurransen er du ute og må finne deg en jobb i staten eller ikke jobbe, men som nevnt er det ganske fullt allerede både av folk som jobber i staten og folk som ikke jobber, så her leker en med fremtiden, håper dere har en god forklaring og grunn for dette. Hele systemet avhenger av at norsk privat næringsliv er suksessfylt, ellers blir det fort vi som må tigge etter u-hjelp, og tror ikke Kongo eller andre vil gjengjelde tjenesten, bare så det er sagt.

Lykke til

Anonymkode: 6ee56...136

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det for å lokke Krf inn i regjering?

Nei, det er er vanskelig spørsmål. Det fleste er vel for, man vil da fremstå som «god» og «snill», men er man egentlig det?

https://www.nrk.no/urix/_-norsk-bistand-skaper-en-svak-stat-1.10864582

– Norsk bistand skaper korrupsjon og svake stater

Norge har gitt bort 400 milliarder kroner i bistand de siste 60 årene. Nå mener flere at norsk bistand skader mer enn den hjelper.

https://forskning.no/bistand/2012/02/norsk-bistand-har-ingen-effekt

Globaliseringsprofessor Indra de Soysa ved NTNU har forsket på hvilken effekt bistand har for fred og menneskerettigheter i mottakslandene. 

Han ser ingen fredseffekt, men er derimot overbevist om at norske bistandspenger i Afrika blir brukt til våpenkjøp.

- Når et dårlig regime får bistandspenger for å bygge sykehus og skoler, kan det samme regimet bruke penger fra andre budsjettposter for å kjøpe våpen. Den internasjonalt anerkjente bistandsforskeren Paul Collier antyder at minst 40 prosent av afrikanske militærutgifter finansieres av bistandspenger.

 

Anonymkode: ffc7c...ba7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen grenser oppad eller nedad ,men tror det er lett å ha for mange prosjekter i lufta samtidig og at oppfølging og kontroll dermed ikke blir bra nok.

Anonymkode: f2de7...213

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
 • Opprett ny...