Gå til innhold

Barneønske


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har så  lenge hatt ønsket barn men først for et år siden funne en og dele det ønske med. Er 37 har alltid hatt stabil syklus på 29 dager. Ikke gått på P piller. Siste halve året mer uregelmessig, .tørrhet nedentil, spesielt en uke før mens, sist syklus gikk jeg over ti dager( mini blødning med friskt 4dager over som stoppet opp kun et tørkepapir )  denne syklusen mens smerter og så vidt spotting til normal tid men mistenker senere eggløsning slik at syklus skulle vert på 33dager. Men ingen ting skjer og menssmeter og spotting er borte.  Skal til gynekolog men bekymrer  meg slik  over at det kan vere for sent. Mor  min fikk overgangsalderen etter fylt 50, oldemor fikk et barn etter fylte 40 og tippoldemor tre barn frå 40 til 45.

Anonymkode: a77d5...fdd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

I din alder er fruktbarheten mindre enn da du var yngre, men det er absolutt ikke umulig å bli gravid. Fruktbarheten er på topp ved 20 år, og da er den månedlige sjanse for graviditet 34%, ved 37 år er den ca 10%.Så det kan 'bare' være et spørsmål om tålmodighet. En forsinket menstruasjon på 10 dager kan bety en meget tidlig abort. Hvis dere har forsøkt i ett år uten resultat, så er det på tide å søke hjelp. Det kan jo være andre forhold enn din alder, som kan medvirke. Mannens sædkvalitet må også vurderes. Gynekologen vil foreta en undersøkelse av dere begge, bestille en sædprøve av mannen og en hormonanalyse av deg. Det er mulig at man vil forsøke en enkel behandling for å stimulere eggløsningen.

Husk at de fruktbare dager er seks dager som avsluttes på eggløsningsdagen, som igjen er ca 14 dager før neste menstruasjon. Samleie 2-3 ganger per uke er optimalt, husk folat og avstå fra alkohol og røyk.

Lykke til, vennlig hilsen Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...