Gå til innhold

Hormon plaster versa tabletter


Jegselv

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har nettopp gått over fra bruk av Trisekvense Forte til 75 mikrogram hormon plaster (og Gestagen 10 dager syklus). Har hatt på plasteret i 5 dager nå. Hvor lang tid tar det før optimal funksjon? Og hvordan er forskjellen i forhold til tabletter? Jeg synes jeg har fått så mye av bivirkninger i det siste, som magekramer, oppblåst mage, vond rygg, veldig hodepine o.l. Gikk på tabletter over 1 år hvor jeg ikke merket noe sånt (byttet da jeg trengte en høyere dosering og fordi alle rundt meg sa at plaster var bedre enn tabletter). Har ikke hetetokter nå men veldig plaget av de andre tingene. Er det noe som vil gå seg til? Gynekologen er på høstferie og jeg blir ganske bekymret over så mye plager. 

På forhånd takk. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Hvis du går fra Trisekvens forte til Estradot 75 mikrogram, så har du gått litt ned i dose, men effekten skulle komme i løpet av en ukes tid. Vi foretrekker plaster fremfor tabletter, for det er bedre for kroppen. Østrogentabletter øker risiko for blodpropp og slag, men det gjør plasterbehandling sannsynligvis ikke.

Magekramper og vond rygg er ikke vanlige bivirkninger av behandlingen og er ikke typiske klimakterie-plager. Er andre årsaker utelukket?

Hvor gammel er du og hvor lenge er det siden dine menstruasjoner stoppet opp?

Hvorfra fikk du Trisekvens forte? de har i mange år ikke vært tilgjengelige i Norge.

Vennlig hilsen Mette

PS er det du som før har vært inne med en lang tråd om behandling?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Jeg er 49. Mensen stoppet i 2015. Klimateret ble sett på blodprøver året etter. Trisekvense Forte i form av 2 tabletter vanlig Trisekvense. Så 4 mg. Skjønner ikke hvordan jeg har gått ned i dosering? Er ikke det som 7.5 mg? Jeg byttet jo fordi jeg skulle øke dosen. Gynekologen var jo med på det? Jeg leste ang bivirkninger i går på pakningsvedlegg og der står nettopp de plagene jeg har fått etter jeg startet med plaster, derfor jeg tenkte slik. Men hvis det ikke tilsvarer økt dose hva gjør jeg da? 4 mg dvs Trisekvense Forte var ikke tilstrekkelig. 

Jo jeg har vært her tidligere og fått gode råd fra deg før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mette Moen, Gynekolog

Estradot 75 mikrogram har sannsynligvis mindre effekt enn 4 mg østradiol i tablettform. Du bør få utredet andre årsaker til de beskrevne plager. Hilsen Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oi sier du det.. Hva er din mening om hva jeg burde gå på da? Eller er Trisekvense Forte, altså 4 mg, den største østrogen dosen? Hva med høyere dosering av plaster? Og ja det bør jeg nok da, trodde det kom med bytte av hormon jeg.

På forhånd takk. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mette Moen, Gynekolog

Nå tror jeg at vi stopper diskusjonen, det blir for mye fram og tilbake. Jeg håper din fastlege kan hjelpe deg. Hilsen Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...