Gå til innhold

Septate hyme eller vaginisme?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei. Lurer på om jeg kan ha en så tykk skjedekrans/hinne at jeg trenger legehjelp, eller om det er noe annet som er problemet. Jeg får ikke inn tampong da det er ALT for smertefullt, og klarer selvfølgelig da ikke å få inn penis ved sex. Dette har vært et problem siden jeg var 12 (da jeg fikk menstruasjon),og jeg har alltid trodd at ved sex ville jeg klare å få inn penis til slutt. Dette får jeg ikke, og tampong er helt uaktuelt. Smertene er så intense (skjærende) at det oppleves som jeg skal svime av. Skal kontakte fastlegen, men kvier meg veldig til det fordi det er så sensitiv problemstilling for meg og jeg føler meg unormal (er godt over 30 og nylig blitt "seksuell aktiv"). Alltid trodd at ved penetrering ville det bli tøyd såpass opp at problemet skulle løse seg, men det er alt for smertefullt etter han er inni 2-3 cm i meg. Lurer på om dine tanker, er det sannsynlig at det er septate hyme, eller mer i retning vaginisme? Jeg har prøvd alt på egenhånd, og føler meg ikke anspent, og selv med masse glidemiddel føles det ut som det "treffer" noe rett innenfor skjedeinngangen som stopper. Veldig takknemlig for din vurdering. 

Anonymkode: c227e...d0a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Ut fra det du beskriver, tror jeg mer på en variasjon av hymen (skjedekransen) enn det er vaginisme (skjedekrampe). Du bør absolutt få en undersøkelse hos fastlege eller gynekolog. Det er ikke noe å være flau over. Du er dessuten i en alder hvor det bør tas celleprøve, i og med at du er over 25 år. Hvis det er en anatomisk variasjon, så er det som regel veldig enkelt å ordne med litt lokalbedøvelse. Noen variasjoner kan være mer kompliserte, og da kan det være aktuelt med inngrep i full bedøvelse.

Jeg håer at dette fort kan fikses så du kan få et normalt sexliv.

Vennlig hilsen Mette

PS du kan gjerne gi tilbakemelding når du er undersøkt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar! Ønsker gjerne å høre hva det er  som gjør at du tenker mer i retning at det er noe galt med skjedekransen? Jeg har nå bestilt legetime så skal "kvinne" meg opp til å endelig få hjelp. 

Anonymkode: c227e...d0a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mette Moen, Gynekolog

Egentlig kan jeg ikke si noe om årsaken, men det virker som det kan være et mekanisk hinder. Legen vil kunne avsløre det.

Hilsen Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forstår. Har ikke fått legetime før om en måned, så jeg prøvde å undersøke meg selv med et speil. 1-2 cm innenfor så jeg en hinne/"hud" som dekket hele åpningen med unntak av et ørlite hull, på størrelse med en knappenål kanskje. Hva tenker du om det, tror du det er det som er årsaken til smerten? Er dette mer komplisert å få åpnet opp ved legehjelp/kirurgi? 

Anonymkode: c227e...d0a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beklager, jeg var litt upresis. Mener om det er mer komplisert å åpne opp ved hjelp av kirurgi enn Septate hymen?

Anonymkode: c227e...d0a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mette Moen, Gynekolog

Det er umulig for meg å uttale meg om hva som foreligger hos deg. Det kan være forandringer ved skjedekransen og forandringer inne i vagina, de siste er vanskeligere å behandle, det må som regel skje i narkose på en spesialavdeling.

Vennlig hilsen Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...