Gå til innhold

Hvor mye av fattigdommen skyldes innvandring?


Worrisome Plenty

Anbefalte innlegg

Worrisome Plenty

Og hvor mye skyldes skattekutt?

 

Jeg er noen ganger på tøyen og ser de hippe ungdommene som bosetter seg der. Det er litt sånn som Grünerløkka var på 90 tallet. Up and comming. Samtidig går masse yngre ungdom løs i bydelen og har lite å ta seg til. Det er ofte trangbodd og høye husleier. Si en somalisk familie med 5 barn og kanskje en inntekt om noen? Er ikke nettopp de de som blir fattige? Hvordan kan man hevde att fattigdommen skyldes skatteletter for de rike når det er grupper med store ungdomskull, og nesten ikke inntekter som bor i hippe deler av oslo?

Endret av Worrysome plenty
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvis man ser det hele fra en anna vinkel kan man kanskje si at  kostnadene ved " alt dette nye"  velter over på enkeltmenneske som har lite nytte og glede av endringene   samtidig som samfunnets tidligere felles verdier blir mindre felleseie og mer og mer elitens forvaltningsansvar og " verdier". Snart har vi det kanskje slik at en stemme fra allmuen ( de fattige) er mindre verd enn mennesker i jobb.

Nei. Det er ikke så lett alt sammen.

Anonymkode: 16264...8a0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enkelte bør ta ansvaret sitt synes jeg for alle juksemakerene.Alt dreier seg i bunnen om økonomi tror jeg. Hele nasjonen utarmes sakte men sikkert av politikken som det er sånn enighet om.Alt skjer i det skjulte tror jeg.

Anonymkode: 16264...8a0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle tar ikke oppgavene seriøst nok fordi det ikke gjelder "deres egne "tror jeg. Folk er blitt bare grusomme mot hverandre og de svakeste kommer dårligst ut som alltid. Her er mye gamle fordommer også tror jeg av type " sjøfolk er alltid beruset og har mindreverdig yrke og kan ikke bruke penger" eller at " voksne innvandrere ikke tar vare på barna sine men spiser all maten selv" Bare gamle dumme myter som ikke har noe med moderne kunnskaper å gjøre. Dermed så blir problemene bare latterliggjort.

Fattigdommen eter seg dermed bare utover i større andeler.

Anonymkode: 16264...8a0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

24 minutter siden, AnonymBruker skrev:

" voksne innvandrere ikke tar vare på barna sine men spiser all maten selv"

Det har jeg aldri hørt noen påstå. 😣

Men det sendes mye penger ut av landet, penger som foreldrene ikke velger å bruke på barna, men sender til (familie i?)  hjemlandet. På årets første seks måneder ble det sendt 185 millioner kroner fra Norge av privatpersoner av de som skal være de fattigste av de fattigste blant oss. Det må man gjerne gjøre, men da kan en ikke samtidig klage på barnefattigdom blant de samme i Norge. 

Skjermbilde-2018-11-23-kl.-12.44.51.png

Anonymkode: 1a015...d9e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har jeg faktisk hørt vitenskapelige ansatte si riktignok under lunsjen

Men jeg er enig i at sånne impulsive utsagn kan man ikke legge vekt på men de kan kanskje si noe om " onde" tanker som av og til rumler omkring i oss alle eller " bygdedyret" som enkelte omtalte for eksempel skjørtekanten og miniskjørt en gang i tiden som. Enkelte har kanskje blitt utsatt for noe og kan derfor lett generalisere. For eksempel at enkelte bare vil lese romaner med en god slutt eller " happy ending". 

 

Alle som er fattige og eller syke trenger hjelp og burde få hjelp uavhengig av etnisk bakgrunn eller trossforhold eller politisk ståsted eller kjønn eller seksuell legning. Det er mye forskjellsbehandling tror jeg. Samtidig tror jeg også der er mye juks og bedrag og utnytting av vårt land og system kanskje for å skaffe personer og virksomheter maktposisjoner i flere land kanskje.  Jeg vet ikke hvordan andre tenker og jeg tror heller ikke dette er mennesker som deler stort av sitt innerste. Men hvorfor skulle de det. Jeg mener onde mennesker finnes overalt. Men her er mye organisert Kriminalitet tror jeg og det er ikke så lett for oss som enkeltmennesker å mene noe om dette.  Man må bare håpe at politiets nett klarer å skjerme oss alle også invandrene hvor de til enhver tid er. 

Som selv med lite familie er jeg veldig fremmed for deres familiestrukturer men jeg mener og er veldig for alle menneskers rett til gode liv og god helse. Samtidig ønsker jeg ikke at Norge skal bli lurt og kanskje opp i stry. Men vi må jo også forholde oss til lover og regler ute i verden. Det er noe som er skjedd med oss alle tror jeg bare. Norge er blitt mye mere uttrygt men der er så mange faktorer som spiller inn tror jeg. Politikk, forskjellig global tenkning, narkotikatrafikk og pornoindustri og så mye.

Folk mener mye forskjellig om dette tror jeg. Kanskje det er derfor mye ikke blir noe bedre. Arbeidslivet er jo helt ødelagt virker det som.

Anonymkode: 16264...8a0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror også at det er langt igjen til vellykket integrering av nye innbyggere og god hjelp til de som faller utenfor alt og havner i statistikken for fattige. Det er både leit og tragisk.

Anonymkode: 16264...8a0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er alment kjent at innvandringen koster enorme summer, og pengene må tas fra et sted. At de rike får skatteletter må til for å hindre utflagging og nyskapning, om ikke kolapser hele økonomien.

Anonymkode: a33b9...528

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye skyldes også overproduksjon av varer og tjenester der er for liten etterspørsel etter. Man kan ikke bevare arbeidsplasser helt mekanisk bare .

Anonymkode: 16264...8a0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vi har for mange " hellige kuer" og ikke bare innvandringen for å si det mere presist. Det er mye driveren til fattigdommen tror jeg.

Anonymkode: 16264...8a0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Mye skyldes også overproduksjon av varer og tjenester der er for liten etterspørsel etter. Man kan ikke bevare arbeidsplasser helt mekanisk bare.

I Norge flyttes mye utenlands bare fordi overskuddet ikke er stort nok, så jeg tviler på at vi produserer så mye for lager (mulig unntak av varer der prisene går mye opp og ned og det spekuleres i å vente litt med å få varene ut på markedet).

6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Vi har for mange "hellige kuer" og ikke bare innvandringen for å si det mere presist. Det er mye driveren til fattigdommen tror jeg.

Hva da? Jeg synes ikke det var så presist?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At vi produser feil mengde av varer og tjenester og av feil produkter ( ikke mennesker) "hellige kuer" er spørsmål vi nødig tar tak i eller  ømfintlige eller omstridte saker. Kan være virksomheter som til tross for lite besøk holdes i livet mens ressursene trengs til å holde menneskeliv levende på sykehusene våre.

Hva betyr det ellers å være fattig? Hull på knærne kan jo være revet i filler selv. Mange vet ikke hva de vil ha tror jeg i livet og blir katalogisert som fattige helt feilaktig.

Anonymkode: 16264...8a0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 minutter siden, AnonymBruker skrev:

"hellige kuer" er spørsmål vi nødig tar tak i eller ømfintlige eller omstridte saker.

Jeg vet det, men hvor er eksemplene på slike saker, som fører til fattigdom blant folk?  

16 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hull på knærne kan jo være revet i filler selv. Mange vet ikke hva de vil ha tror jeg i livet og blir katalogisert som fattige helt feilaktig.

Jeg tror nok fattigdomsdefinisjonen handler om inntekt, ikke om hullete klesmoter. Men jeg er enig i at det ikke går an å definere folks opplevelse av hverdag og liv, kun ut fra pengene de har til rådighet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Saken er at folk er altfor kravstore i dag. De venter at fattige pensjonister skal finansiere de utsvevende og amorakske livene sine. Men det tror jeg de får se seg blå for.

Anonymkode: 16264...8a0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...