Gå til innhold

Øm "strek" i nedre venstre kvadrant abdomen ​​​​​​​


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei!

Beklager på forhånd om dette er feil underforum.

Jeg har tidligere lagt merke til en fortykning i nedre venstre kvadrant av abdomen, og for et par dager siden merket jeg den tydeligere og den er trykkøm, kjennes 1-2 cm nedover mot lysken. Kjenner den hvis jeg presser litt ned i magen. Jeg er selv legestudent og usikker på hva jeg skal gjøre. Jeg er i 20-årene, har ingen tidligere sykdommer men har nylig gjennomgått konisering grunnet HPV. Etter koniseringen har jeg hatt utflod som har sett puss-aktig ut, og følt meg varm men ikke de siste par dagene. Jeg kan ha smerter ved hoste, når jeg ler eller av og til når jeg går, i samme område som fortykningen. Jeg har hatt sviende smerter i korsryggen de siste dagene, og vært stiv/støl i korsryggen (spesielt fra liggende til sittende stilling, da har det vært vondt og stivt å komme seg opp) . Har hatt dette tidligere også. Jeg har vanligvis varierende avføring både mtp lukt, farge og konsistens. Har nylig sjekket Hb og mange andre blodprøver, alt innenfor normalen men dette var før koniseringen. Burde jeg oppsøke lege for undersøkelse? Hva kan dette være? 

Anonymkode: 60a4e...977

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

tilleggsopplysninger: 27 år gammel, bruker ikke prevensjon. Angående koniseringen så hadde jeg påvist CIN grad 3, HPV type 16. Hadde tatt HPV-vaksinen før jeg fikk påvist celleforandringene. Har ikke fått tilbakemelding på koniseringen enda.

Anonymkode: 60a4e...977

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mette Moen, Gynekolog

Jeg kan ikke se at det er sammenheng mellom koniseringen og den ømme kul på magen og jeg tror ikke at det er sammenheng med ryggsmertene.

Det er vanskelig å komme med diagnoseforslag uten å undersøke deg, men det lyder som det kunne være et lite brokk. Du kan få din lege til å sjekke om det kan være en mulighet.

Jeg er litt nysgjerrig. Når ble du vaksinert mot HPV og når fikk du påvist celleforandringer?

Vennlig hilsen Mette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar. Da får jeg fastlegen min til å kjenne på det neste gang jeg er der. 

Jeg fikk siste dose av vaksinen januar 2018, og tok første celleprøve i sommer og fikk da påvist de grove celleforandringene. Det var sløvhet fra min side at jeg ikke tok celleprøve før i sommer, men er veldig glad for at jeg gjorde det, nå i ettertid. 

Anonymkode: 60a4e...977

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen. Jeg har et annet spørsmål. Jeg har fått svar på koniseringen, der står det at det ikke ble fremstilt grove celleforandringer i vevsprøven, og at de ønsker å kalle meg tilbake for ny kolposkopi og celleprøve om 3-4 måneder. Jeg lurer på om dette kan bety at de ikke fikk med seg celleforandringene under koniseringen? Legen sa at hun så to områder med celleforandringer i mikroskopet da jeg lå der og at hun fjernet de områdene. 

Grunnen til at jeg spør er at det har vært veldig slitsomt å ha denne prosessen med fremtidige datoer for veldig ubehagelige inngrep hengende over meg siden i sommer, og hadde håpet at jeg var ferdig nå og ikke behøvde å grue meg i 3-4 nye måneder. Så hvis de vil kontrollere bare for å kontrollere så lurer jeg på om jeg kan droppe den kontrollen. 

 

Anonymkode: 60a4e...977

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mette Moen, Gynekolog

Det kan bety at de ikke har fått med de unormale cellene ved koniseringen.

Med hensyn til kontroller, så er det meget-meget viktig at du følger opp det som anbefales. I dag kontrollerer man ikke for kontrollens skyld, men for sikkerhetens skyld.

Vennlig hilsen Mette

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...