Gå til innhold

Hva gjør man om man ønsker å legge av med gamle vaner.


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

AnonymBruker

Prøver å si til meg selv at alt trenger an ikke av gammal melk og greier.Den går jo så fort ut på dato og liksom ikke den samme. Men adferdsmønstre er veldig vanskelig å bryte med ikke sant. Stopper jeg å røyke vil jeg bare sove og det går jo bare ikke an i det uendelige. Vanskelig dilemma. Kanskje mye er alder å gjøre og vektproblemer og andre lidelser.

Veldig interessert i nyttige tips for å komme inn i bedre spor.

Anonymkode: 973ab...b78

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Bare å bestemme seg kanskje egentlig ja. Har sett litt på andre mennesker  på superen skyndsomt gjennom øyekroken. Mengde penger vi har tilgjengelig danner jo selvsagte overordnede beskrankninger. Mange leter etter sunn mat og finner ikke hva de er ute etter tror jeg også. Mange handler vel hva de trenger på nett bare og er kanskje garantert riktig mengde av alt til enhver tid etter lommeboka. Viktigste regel er kanskje hva som er bra for en og ikke. På den annen side er det jo de som mener at det ikke er bra for folk å vinne i lotto engang. ( hørt fra politikere)

Det er nok det å bare bestemme seg ja og bare overse alt som ikke har noe verdi for en selv.😊

Anonymkode: 973ab...b78

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Stor takk. Alt kommer godt med.

Når det gjelder det med netthandel så tror jeg mange spesielt godt voksne ikke er klar over at varene på ett gjennomgående er 4 til 5 ganger dyrere. Også når det er nyttårsdag  og tilbud. Netthandel har større varespekter og flere valg hva gjelder størrelse og kvantum men er mye  dyrere iallefall pr nå enn fysiske butikker. Bare politisk  lureri som ligger til grunn.

Bare godt det ikke er alt man trenger.

Anonymkode: 973ab...b78

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Eneste fornuftig rettesnor er at alt trenger man ikke bare tror jeg. Jeg har tenkt å legge bort radioen også. Synes det er så mye innbakt reklame i mye av innslagene. Alt av miljø er ikke bra for en ganske enkelt. Bare å bestemme seg slik legen også sa.

Anonymkode: 973ab...b78

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Om mulig mener jeg man må gjøre noe konkret. Det er vanskelig å bare skjerpe seg.

- Gjør avtaler med andre om å trene, ikke vent til at inspirasjonen kommer.

- Hvis man ikke klarer å slutte å mumse godteri, så ikke kjøp det! Det er lettere å ha selvdisiplin i butikken enn på kvelden når godteriet står fremme i en skål.

 -Har du godteri i huset så kast det! Fort deg mens du er i rett humør, og bli fysisk kvitt det. Bær søpla rett ut. Hvis du virkelig mener du vil slanke deg, så spiller det ingen rolle at du har betalt for det.

- Det samme med alkohol. Ikke ta med mer på fest enn du på forhånd synes du bør drikke.

- Er du for mye på DOL eller FB, bytt til et langt passord som det er menneskelig umulig å huske, og oppbevar det et sted du sjelden er. Dette er hva @Gargamel kalte en "ingeniørløsning" på dårlig selvdisiplin.

 

Anonymkode: c8b27...061

Lenke til kommentar
Del på andre sider

FjellOgDalar

Da jeg sluttet å røyke, tok jeg en dag av gangen. Først la jeg en liten plan. Lese boka Endelig ikkerøyker, røkte som vanlig mens jeg leste (som boka anbefaler). Satte tre dager på prosjektet, og tredje dagen tok jeg min siste røyk. Da var det viktigste som gjaldt en dag av gangen. I dag skal jeg ikke røyke. Nå har jeg ikke røkt på ti år. 

Godteri, kaker, snacks og slikt kan jeg ikke ha i huset. Det er rett og slett bare å la være og kjøpe slike varer. 

Men enkelte ting, som å få trent, er lettere å gjennomføre om man er flere som går sammen. Aktiv på dagtid er et godt og billig treningstilbud for de som mottar ytelser fra NAV. På treningene de arrangerer, kommer man inn i et hyggelig miljø der man både har det sosialt og motiverer hverandre. Det er hundre ganger lettere å være med på et slikt tilbud enn å trene mutters aleine på dyre studio hvor man fort mister motivasjonen og blir støttemedlem. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest franklyscarlet
På 7.1.2019 den 16.21, AnonymBruker skrev:

Såsom røyking og shopping? Noen som har nyttige tips?

Anonymkode: 973ab...b78

Jeg synes det kan hjelpe å fokusere på målet. I tillegg hjelper det å forvente at prosessen på vei dit vil medføre ubehag - i alle fall en stund. Ikke bli skremt av at det blir krevende, og prøv å «drømme/visualisere» om hvordan du ønsker at ting skal være. Det er vel ofte lurt å ta et steg av gangen, og å sette seg realistiske delmål. En plutselig helomvending er for mange vanskelig å takle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg sluttet å røyke for noen år siden for at jeg måtte ta en operasjon. Sluttet med sånn spray du får kjøpt på apoteket. Sluttet på dagen med hjelp av sprayen, brukte sprayen i 5 dager før jeg kuttet den ut. Var røykfri i to år, men dessverre begynte jeg igjen. Var ikke motivert, men det gikk.

Endret av Fionys
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...