Gå til innhold

Er terskelen for å holde folk fengslet i Norge for høy?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Leser dette og stusser veldig

https://www.nrk.no/finnmark/domt-til-tvungen-psykisk-helsevern-etter-knivdrapet-pa-havard-pedersen-1.14369411

Asylsøkeren ble også dømt for å ha slått en sykepleier på Dikemark sykehus i august. Sykepleieren fortalte i retten at tiltalte kom bakfra og slo ham hardt tre ganger mens alle pleierne hadde oppmerksomheten rettet mot en utagerende pasient.

Han har vært helt eller delvis sykmeldt siden angrepet og har fått en permanent skadde i nakken.

– Ett slag til, så kan jeg bli lammet. Det har fått alvorlige konsekvenser for meg, sa pleieren under rettssaken.

Ikke mange måneder etter så utfører han altså angrepet mot en ny person som ikke overlever.

Var det ikke mulig å se at dette individet var til stor risiko for de rundt seg? Bør slike tvilsomme folk gå fritt i samfunnet eller bør samfunnet beskyttes mot dem?

Her har vi altså en asylsøker, som hevdet en er mindreårig (men som ikke er det) som hevdet han er fra afghanistan (mens han er fra pakistan) som mens han søker asyl utfører et alvorlig fysisk angrep på en sykepleier som medfører permanente skader, og like etter får han gå fritt i samfunnet mens "søknaden" hans om "asyl" vurderes videre... ?????????

Er det mulig å være så dumsnille som samfunn  ? Dessverre er ikke dette noe unntak, men kanskje på tide å våkne opp og ikke sette voldelige kriminelles "rettigheter" høyere enn lovlydige borgere, folk som er til fare for de rundt seg, kan da virkelig ikke få gå fritt rundt i gatene og lete etter neste offer, hva er det for noen logikk. 

Ikke veldig ulikt så vi når "ytre-høyre" folk demonstrerte i gatene nylig så organiserte voldelige "ytre venstre" folk seg for å jule opp "ytre høyre" folkene og fysisk angrep dem. Hva skjedde, ingenting de får gå fritt rundt fortsatt og vente på neste mål som fremstår som "ytre høyre", prøv å start en lovlig demonstrasjon og se hva som skjer med kroppen din (lykke til..), ingen ble buret inne de går fritt rundt og leter etter neste mål... Hvor er logikken, er dette virkelig slik samfunnet bør være

Jeg tror ting vil endre seg på en veldig negativ måte om dette fortsetter,  når folk ser hva som skjer vil folk begynne å "ta ansvar" for egen sikkerhet og vi vil få amerikanske tilstander. Om samfunnet ikke beskytter det lovlydige folket mot farlige kjente voldelige gjengangere som får gå fritt rundt og jakte på neste mål, så vil folket begynne å beskytte seg selv på den amerikanske måten, det er uheldig og ikke en optimal situasjon, så jeg håper folket våkner opp og begynner å innse at dette ikke vil gå i lengden.. Vi vil ikke ha hverken svenske eller amerikanske tilstander i Norge...

Lykke til.....

Anonymkode: f3872...102

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Det er bare helt forferdelig å lese om dette. Enkelte mener jo at det er helt avgjørende med tilførsel av ressurser til disse systemene bare. Jeg vet ikke, politikere  og alle som har ansvaret må ha et og annet problem de bare må løse selv er hva jeg tenker.

Anonymkode: 3069a...5b0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Worrisome Plenty

Rettssikkerheten veier høyere enn alle andre hensyn. Det er klart det kan bli slike tilfeller da.

 

Alternativet er ett mer reaksjonært samfunn.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Enkelte mennesker må være helt lavmål som står bak sånne handlinger. Jeg tar avstand fra sånne handlinger med full kraft og styrke. Jeg tror man må se så mange steder mennesker ferdes for å gjøre noe med denne utviklingen. Noe er gått galt i sosialiseringsprosessene når det gir seg slike utslag. Det er for få  og for dårlig rom for menneskelig  utfoldelse tror jeg. Jeg tror selv lite på forbudslinje og strenge straffer. Men jeg tror for mye bare har vært skjøvet under teppet av politikerene også melder problemene seg. Det er bare forjævli å lese om. Men også disse har en gang vært barn. Hva møtte dem da?

Vanskelig å gi deg noe godt svar.

Anonymkode: 3069a...5b0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg mener hvorfor det er slik at enkelte mennesker søker bare fart og spenning i livet. For å finne svar på det tror jeg man må spørre disse menneskene selv.

Anonymkode: 3069a...5b0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...