Gå til innhold
Maggie55

Storbyene kontra distriktene

Anbefalte innlegg

Maggie55

By og land hånd i hånd het det en gang. Nå er debatt blusset opp i forhold til fødselstallene om hvor da særlig kvinner har mulighet til å bosette seg ville hatt god effekt for å øke tallene. Nå mener jeg at det må være opp til enkeltmenneske hvor det vil bo og hvor mange barn det ønsker å sette til verden, men å tilrettelegge for gode og trygge miljø kan være viktig. Færre livsfarlige skoleveier og bedre rammer rundt oppveksten til barn.

Jeg tenker tilbake på hvilken stor betydning storbyene hadde og jeg tror den dag i dag for minoriteter. I kampen mot aids og anerkjennelse av homofiles selvklare rettigheter var det vel nettopp de store miljøene i storbyene som klarte å sette inn " motkrefter" og tilby noe. Om ikke annet tanker og mer vidsyn som for andre grupper betød at de forstod at verken de selv eller andre var " tilbakestående" slik som var hamret inn ved en landsens skole. Mange forstod og fikk lære ordet pedagogikk å kjenne nettopp ved disse " store miljøene" Alt var neppe bare gloria for noen grupper men hvor mange har ikke søkt ly i flersomheten med så mange " lyter".

Hva tror dere? Har dere klare preferanser mellom storby og distrikt for fremtid for egne barn for eksempel? Eller er det bolig og leilighetspriser som er avgjørende? Eller arbeidsmarkedet aller først?

Kjør debatt...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Maggie55

Det er ofte ikke så mye man kan gjøre med tingene tenker jeg selv i dag ,men særlig unge mennesker tenker kanskje annerledes?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

Vi trenger ikke høyere fødselstall. 

Anonymkode: 2a8d1...a8d

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker
12 minutter siden, Maggie55 skrev:

Hvordan begrunner du det standpunkt?

Automatisering vil fjerne (minst) 1/3 av alle arbeidsplasser de neste 20-30 årene. Vil vi unngå massearbeidsløshet bør vi få færre barn. Miljømessig er det også en fordel. Verden er også overbefolket nok som det er. Det holder nå.

Ellers kan du lese denne https://www.nettavisen.no/na24/bi-professor-vil-gi-en-million-kroner-til-alle-norske-kvinner-som-ikke-foder-barn/3423577722.html 

BI-professor vil gi én million kroner til alle norske kvinner som ikke føder barn. To BI-ansatte, professor Jørgen Randers og førsteamanuensis Per Espen Stoknes, mener det er helt feil at vi trenger flere barn for å sikre velferdsstaten, og at det allerede er mer enn nok mennesker på kloden, skriver DN.

At det koster penger for samfunnet å forsørge barn, er ikke noe nytt. Mandag denne uken skrev DN at SSB-forsker Erling Holmøy har regnet ut at dersom norske kvinner begynner å føde flere barn, så vil det øke forsørgerbyrden de neste 65 årene.

Anonymkode: 2a8d1...a8d

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Maggie55

Man føder ikke barn for en " mission". Et barn har sin egen verdi uavhengig av alt annet og skal ikke tas til inntekt for noe spesielt " syn" på noe som helst. Barn og unge skal  ikke brukes av voksne til å oppnå målsettinger for den voksne eller samfunnet eller bli noe objekt eller innsatssatsfaktor i noe samfunnsmaskinerier eller modeller. Det er stor urett mot enkeltmennesker. Det er på samme måte som det å ta en utdanning føler jeg. Noe man først og fremst gjør av hensyn til seg selv og  egen utvikling. Om man ikke får brukt sin utdanning  og arbeidserfaring så er den aldri bortkastet. Den har sin egenverdi uavhengig av alt annet og står på egne ben.

Hva jeg tenker om dette.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×