Jump to content
Guest Maggie55

Storbyene kontra distriktene

Recommended Posts

Guest Maggie55

By og land hånd i hånd het det en gang. Nå er debatt blusset opp i forhold til fødselstallene om hvor da særlig kvinner har mulighet til å bosette seg ville hatt god effekt for å øke tallene. Nå mener jeg at det må være opp til enkeltmenneske hvor det vil bo og hvor mange barn det ønsker å sette til verden, men å tilrettelegge for gode og trygge miljø kan være viktig. Færre livsfarlige skoleveier og bedre rammer rundt oppveksten til barn.

Jeg tenker tilbake på hvilken stor betydning storbyene hadde og jeg tror den dag i dag for minoriteter. I kampen mot aids og anerkjennelse av homofiles selvklare rettigheter var det vel nettopp de store miljøene i storbyene som klarte å sette inn " motkrefter" og tilby noe. Om ikke annet tanker og mer vidsyn som for andre grupper betød at de forstod at verken de selv eller andre var " tilbakestående" slik som var hamret inn ved en landsens skole. Mange forstod og fikk lære ordet pedagogikk å kjenne nettopp ved disse " store miljøene" Alt var neppe bare gloria for noen grupper men hvor mange har ikke søkt ly i flersomheten med så mange " lyter".

Hva tror dere? Har dere klare preferanser mellom storby og distrikt for fremtid for egne barn for eksempel? Eller er det bolig og leilighetspriser som er avgjørende? Eller arbeidsmarkedet aller først?

Kjør debatt...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Guest Maggie55

Det er ofte ikke så mye man kan gjøre med tingene tenker jeg selv i dag ,men særlig unge mennesker tenker kanskje annerledes?

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Vi trenger ikke høyere fødselstall. 

Anonymkode: 2a8d1...a8d

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Maggie55

Hvordan begrunner du det standpunkt?

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
12 minutter siden, Maggie55 skrev:

Hvordan begrunner du det standpunkt?

Automatisering vil fjerne (minst) 1/3 av alle arbeidsplasser de neste 20-30 årene. Vil vi unngå massearbeidsløshet bør vi få færre barn. Miljømessig er det også en fordel. Verden er også overbefolket nok som det er. Det holder nå.

Ellers kan du lese denne https://www.nettavisen.no/na24/bi-professor-vil-gi-en-million-kroner-til-alle-norske-kvinner-som-ikke-foder-barn/3423577722.html 

BI-professor vil gi én million kroner til alle norske kvinner som ikke føder barn. To BI-ansatte, professor Jørgen Randers og førsteamanuensis Per Espen Stoknes, mener det er helt feil at vi trenger flere barn for å sikre velferdsstaten, og at det allerede er mer enn nok mennesker på kloden, skriver DN.

At det koster penger for samfunnet å forsørge barn, er ikke noe nytt. Mandag denne uken skrev DN at SSB-forsker Erling Holmøy har regnet ut at dersom norske kvinner begynner å føde flere barn, så vil det øke forsørgerbyrden de neste 65 årene.

Anonymkode: 2a8d1...a8d

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Maggie55

Man føder ikke barn for en " mission". Et barn har sin egen verdi uavhengig av alt annet og skal ikke tas til inntekt for noe spesielt " syn" på noe som helst. Barn og unge skal  ikke brukes av voksne til å oppnå målsettinger for den voksne eller samfunnet eller bli noe objekt eller innsatssatsfaktor i noe samfunnsmaskinerier eller modeller. Det er stor urett mot enkeltmennesker. Det er på samme måte som det å ta en utdanning føler jeg. Noe man først og fremst gjør av hensyn til seg selv og  egen utvikling. Om man ikke får brukt sin utdanning  og arbeidserfaring så er den aldri bortkastet. Den har sin egenverdi uavhengig av alt annet og står på egne ben.

Hva jeg tenker om dette.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...