Gå til innhold

Vondt i korsryggen


surre

Anbefalte innlegg

Min mormor på 84 år har så forferdelig vondt i korsryggen. Hun våknet kl.3 om natten for ca. 5 dager siden, da tlf. ringte.

Hun har tlf på nattbordet. Da hun våknet om morningen hadde hun vondt i ryggen. Kanskje hun har gjort noe skade på ryggen da hun skyndte seg for å ta tlf?

I allefall. Hun kan gå og stå, men hvergang hun skal sitte seg /reise seg opp, eller snu seg i sengen, stikker det forferdelig i korsryggen. Hun var på legevakten i går og da bar de henne inn mer eller mindre skrikende. Hun fikk smertestillende sprøyte og smertestillende tabletter. De tok ikke rønken, men mente det kunne være noe med en muskel i korsryggen som hadde kommet i klem?

Vi er helt fortvilet. Mormor er sliten, får ikke sove, er kvalm og dårlig og har forstoppelse. Er det noe vi kan gjøre? Hvor lenge kan hun ha det slik?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Knut Laake, Overlege - spesialist i indr

Slike sterke smerter i korsryggen kan ha mange forklaringer, men i den alderen skyldes de som oftest brudd, såkalt kompresjonsbrudd, nesten alltid pga. benskjørhet. Det dreier seg om at et virvellegeme blir flatklemt. Som oftest ligger det et fall til grunn for slike skader, men det er ikke alltid pasientene kan opplyse om fall. Dette er en meget smertefull tilstand hvor de verste plagene gjerne varer 3-4 uker. Jeg er overrasket over at det ikke ble tatt røntgenbilde på legevakten. Hvis dette ikke viser brudd og mormor ikke er noe bedre, må man tenke på om det kan være en infeksjon. Det vil i så fall komme til uttrykk i blodprøvere. Mer uskyldige ting er "hekseskudd" som gjerne går over på noen få dager. Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...