Jump to content
Sign in to follow this  
kors1365380656

Nervesmerter og hormoner

Recommended Posts

kors1365380656

Hei, 

Kvinne 42 år som fikk vite jeg var i overgangsalder for 9-10 måneder siden. Har hatt 3 lapraskopi for endometriose og fjernet livmor i 2014, årsak myom. 

Har siden dette slitt av og på med muskel/ leddsmerter (feberfølelse). Siden 2016 slitt med type nervesmerter i venstre lår. Nerveplagene ble vesentlig verre i 6 måneder da jeg brukte estradot. Etter råd fra  gynekolog gikk jeg 1 måned uten hormoner nå nylig. Nervesmertene betydelig redusert, men sterk feberfølelse er tilbake. Jeg har nå gått 9 dager på Estalis.

Jeg har blitt utredet av bla. nevrolog på sykehuset, og der har de konkludert med meralgia parasthetica pga. Trening. Det er «ingen» som vil se sammenhengen med endometriose utenom en gynekolog jeg var hos nå nylig. Hun mener hormonene mine er litt av og på, og at endometriose kan ha blitt trigget av østrogen. Hun kan derimot ikke si noe om denne feberfølelsen (som influensa) som hemmer meg veldig nå. 

Nervesmertene var såpass intense at jeg var sykemeldt 100% i flere måneder, og blir nå fulgt opp av smerteklinikk. (De kan ikke noe om endometriose). Kan du se noen sammenhenger her og anbefale en type «behandling» slik at jeg får en bedre hverdag?. Dette er ganske håpløst akkurat nå. 

 

På forhånd takk :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Hvis det er endometriose, så kan det bli verre med ren østrogen som Estradot. Estalis er en kombinasjon av østrogen og gestagen som skulle være gunstig ved endometriose. Hos noen kan aktivitet i endometriose medføre feberfølelse. Du kan alternativt forsøke Activelle eller Livial som er tabletter som også inneholder både østrogen og gestagen.

Vennlig hilsen Mette

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
kors1365380656

Takk for svar. Har du noen gode råd når det gjelder feberfølelsen? Har i alle år fått høre det ikke har sammenheng med endometriose, men min opplevelse er en helt annen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mette Moen, Gynekolog

Jeg har hørt det. Vi regner endometriose som en kronisk inflammatorisk sykdom og feberfølelse kan forekomme. Forsøk med Ibux. Hilsen Mette

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...