Jump to content
AnonymBruker

Ikke mens, ikke gravid

Recommended Posts

AnonymBruker

Eg og sambuaren min slutta med prevansjon (kondom) for litt øve ett halvt år sida. Eg kan ikkje akkuratt sei at vi har prøvd så hardt å bli gravide (vi har ikkje brukt EL-tester og sånn) 8men vi har som regel sex ett par ganger i veka (plus/minus). 

Eg hadde uregelmessig mensen ganske lenge, og trudde no den hadde "stabilisert" seg etter 4 månader der den kom på dagen når den skulle.. men no er den 4 dagar sein og testene viser "ikkje gravid". Har heller ikkje hatt nåke serlig ømme bryster eller nåken av dei symptomene som eg pleier å ha i dagene før og under mensen. Føler meg ganske normal i kroppen, har litt kvit/blank utflod no og da kalenderen påsto at eg skulle hatt EL. 

Vi er begge 21 år gammal og alle rundt oss får ungar. Eg byrjar å lure på om da kan vere nåke gale med meg sida det ikkje har skjedd nåke enda... 

Anonymkode: eeca3...836

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Uregelmessig syklus (normalt 25-35 dager fra 1.til 1. blødningsdag) tyder på ujevn eller manglende eggløsning. Hvis det skjer ofte at syklus er på mer enn 35 dager, så kan du kontakte fastlegen for en sjekk, evt. bli henvist til gynekolog for videre utredning. Vanligvis venter man til det har gått ett år uten resultat.

Det er ikke nødvendig med eggløsningstester hvis dere har samleie 2-3 ganger per uke. Så treffer dere de fruktbare dager. Det er seks dager som avsluttes på eggløsningsdagen som er ca. 14 dager før neste menstruasjon.

Du husker å bruke folat og minimalt med alkohol?

Lykke til, vennlig hilsen Mette

PS Det er vel ganske sjelden at man i dag får barn når man er 21 år?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×