Jump to content
Katherine777

Fjerne livmor, fibroider og cyster på eggestokkene

Recommended Posts

Katherine777

Hei Mette,

Jeg er 53, og bor i Egypt for tiden. Har hatt konsultasjon med gynekolog her, og det er nå planlagt fjerning av livmoren om ei uke. Jeg har lyst å spørre deg om min situasjon da det er godt med en "second opinion". I tillegg er jeg redd for at legene er raske til å anbefale kirugi her, i forhold til i Norge, spesielt når man har god helseforsikring. Språkbarrieren gjør at jeg er ekstra tilbøyelig å høre med en gynekolog i Norge. (Selv er jeg engelsk, med bodde i Norge i mange år. Mange leger snakker engelsk her, men jeg lurer litt av og til om vi forstår hverandre helt...)

Tidligere hadde jeg hormonspiral i 7 år grunnet store blødninger. Jeg fikk god hjelp av Mirena. Da den ble fjernet fikk jeg igjen store blødninger, og begynte å bruke p-pillen uten pauser i ett år. Det hjalp. Det ble anbefalt at jeg sluttet med det, som jeg gjorde i mai i fjor. I syv måneder hadde jeg ingen blødning, og trodde jeg hadde kommet i overgangsalderen. Så i desember fikk jeg kraftig blødning, og har hatt ofte siden den gangen. Det går 2-3 uker mellom blødningene, og de kan vare lenge og være kraftige.

Jeg har hatt ultralyd og MRI, som bekrefter mange fibroider og cyster på begge eggestokken, "bilateral ovarian cysts and one hemorrhagic" . I tillegg har jeg adenomyosis, uten at jeg har visst det eller vært plaget av smerte. Livm,oren beskrives som "bulky". I tillegg til dette har jeg andre grads "uterine prolapse".

Er det riktig at hysterektomi er den beste måten å håndtere mine plager? Jeg har selvfølgelig lyst å bli kvitt blødningene og ubehaget med prolaps. Jeg har ikke mye lyst å fjerne eggestokkene, da jeg ikke har hatt plager i forbindelse meg overgangsalderen, og ønsker ikke en plutselig forandring i østrogen. I tillegg har jeg lest at eggestokkene faktisk har en funksjon etter overgangsalderen. Ingen i familien har hatt kreft på eggestokkene.

For det andre, lurer jeg på om prolaps vil bli bedre etter at livmoren er fjernet? Er det noe som kan gjøres samtidig? Det er snakk om å fjerne livmoren gjennom vagina hvis det går an. Hva mener du om det?

På forhånd takk

Katherine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...