Gå til innhold

Utprøving av ADHD-medisiner: erfaringsutveksling?


Moltebært

Anbefalte innlegg

Hei hei! Jeg er under utprøving av adhd-medisiner nå, og leter etter et sted å utveksle erfaring med andre voksne som har vært eller går igjennom dette. :) Jeg vet at medisiner fungerer ulikt for hvert tilfelle, men noen ting kan man kanskje likevel ha erfart likt. 

Hvis det er et bedre sted å ta dette, pek meg gjerne i riktig retning. ;) 

Om meg: 

Kvinne, 34 år, nydiagnostisert og under utprøving av medisiner. Har prøvd Ritalin, både kapsel og tablett. Det fungerte dårlig for meg. Mye bivirkninger og lite effekt. Prøvd Aduvanz (elvanse) og opplevde lite bivirkninger og bedre effekt, men kun på enkelte områder. For en uke siden begynte jeg på Strattera i tillegg til Aduvanz. En kombinasjon som visstnok er vanligere i statene f.eks. Da de har ulike virkningsprofiler og kan dekke ulike symptomer. Startet med en laaaaav dose, lavere enn anbefalt i pakningsvedlegget. Ikke økt enda, skal øke i morgen. MEN... Her kommer problemet:

Jeg er bare så sykt svimmel og trøtt hele tiden etter jeg begynte med Strattera. Og opplevelsen av å være litt mer tålmodig opplever jeg at er borte. Blir kjempesliten, og dermed tilbake til lett irritabel og overstimulert (ikke mer energi, men tåler lyd/lys dårligere igjen). Noen som har prøvd en kombinasjon av Strattera og sentralstimulerende? Kan jeg forvente at dette «går seg til»? 

Takk for erfaringer ❤️ Vær gjerne snill med meg, jeg er ny her. 🙈

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...

Fortsetter under...

Karen joten

veldig interessant tema, jeg bruker nå strattera, men mangler veldig energi og blir veldig trøtt, kunne tenkt meg og prøve aduvanz i tillegg.  fungere d bra for deg? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...